Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната

...
Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната
Коментари Харесай

Борисов ядосан на опозицията: Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната има милиарди повече

Кое е в колапс - Народното събрание работи, а в хазната има милиарди повече. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти, който инспектира новостроящия се сектор от автомагистрала „ Хемус " край Буховци,

" Движение за права и свободи това ли ги е гняв - че контрабандата от 34% слезе под 5 и, че бюджетът за новата година, в резултат на битката на институциите, донесе милиарди повече в хазната? Само преди 2 години кабинетът „ Орешарски " източи банките, унищожи ги и платихме близо 7 милиарда по-късно. Нали помните? И заварихме недостиг в бюджета към минус 4%. Сега за идващия бюджет половин милиард повече има за обучение, половин милиард повече за опазване на здравето, 10% от горната страна върху заплатите на служители на реда, военни, правосъдна защита, лекари, всички. Половин милиард повече за общините. 150 млн. повече за хората с увреждания. Да не преставам ли? Кое е в колапс? ", попита той.

Кабинетът на Орешарски не ръководи от лятото на 2014. Оттогава на власт е Борисов и два служебни кабинета. Не стана ясно и какви банки са били източени. По думите му настояването за оставка на държавното управление от страна на опозицията е обикновено.

„ Ами в случай че ние сме в съпротива – какво ще кажем? Има на 4 години избори, вършат се, печелиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 милиона – единствено сметнете за Коледа и Великден отиват по 100 милиона за пенсии. Пенсиите се усилват в този момент. Кое е в колапс – Българска социалистическа партия и кой? Кои са в колапс? Ето, аз ви споделям обстоятелства – събрани пари допълнително от институциите ", разяснява министър председателят. По думите му, когато са се правили всички схеми в страната и визията за България е била да се съсипят държавните предприятия, ГЕРБ не я е имало на картата въобще.

„ Парламентът работи, приема закони в периоди, бързо, кое желаят? Армията занапред я възвръщаме. Визията за армията беше да си купуват хеликоптери и транспортни самолети – нищо друго, това беше визията за армията, новата не знам каква е. Доколкото си припомням на Консултативния съвет, тъй като разбрах, че през вчерашния ден са били при президента да показват Визията, госпожа Нинова беше изрично срещу 2% за защита - нещо което е първа точка на програмата на президента. За какво са се разбрали не разбрах ", уточни още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР