Коалицията “Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) не обмисля персонален състав на

...
Коалицията “Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) не обмисля персонален състав на
Коментари Харесай

ПП-ДБ не обмисля състав на кабинет, а управленска програма, която да обсъди с ГЕРБ

Коалицията “Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ) не обмисля личен състав на проектокабинет, а управническа стратегия, която да разиска първо с ГЕРБ-СДС, а по-късно и с останалите партии в Народното събрание. Това сподели Николай Денков от Политическа партия пред публицисти в Народното събрание в сряда.

Преди ден първите две политически сили в 49-ото Народно заседание организираха среща, на която водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани съпредседателите на ПП-ДБ да, с цел да реши партията му дали може да го поддържа.

“Това, което ние ще създадем, е да подготвим такава стратегия и да обсъдим с парламентарните групи. Разбира се, ще стартираме с ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група, с цел да забележим дали може да получим поддръжка ”, разяснява Денков с уточнението, че приказва за стратегия, която да извършва Министерският съвет.
" Не ни е боязън да влизаме в сложни борби "
Малко по-късно групата на ПП-ДБ направи общо изказване в коридорите на Народното събрание, отправяйки рецензии към кметовете на Варна и Пловдив, и двамата от ГЕРБ, че са позволили компания на предприемача Георги Гергов да.

Позицията на обединението стана мотив за журналистически въпроси каккоалицията по едно и също време подлага на критика управническите решения на ГЕРБ и договаря с нея за управнически цели. Даниел Лорер от Политическа партия, че с сътрудниците му “разбираме нашата политическа отговорност, дилемите, които ни предстоят, като парламент - оттук нататък разбираме доста добре политическата обстановка, в която българският гласоподавател ни е сложил и ни е изпратил тук да решаваме ”.

“Ако има нещо, което ПП-ДБ доказахме, е, че не ни е боязън да влизаме в сложни борби ”, добави Лорер.
 Бойко Борисов приказва със свои сътрудници от ГЕРБ-СДС в сряда.
Той уточни още, че след, следва с ГЕРБ да реализират и стратегия на държавното управление “и тогава се надявам, че съставът на държавно управление, излъчено от ПП-ДБ, ще срещне поддръжка от ГЕРБ и може и от други политически сили ”.

На този декор депутати от ГЕРБ разясниха, че до момента в който не приключат договарянията им с ПП-ДБ, няма да вършат срещи с други парламентарни групи.
Карадайъ позволи, " че ще има потребност от Движение за права и свободи "
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пък позволи, че партията му също ще се включи в договарянията за сформиране на държавно управление, макар че по време на консултациите при президента Румен Радев заявява, че “засега ” остава в съпротива.

“Имаме вяра диалозите да прераснат в разговор. Стигнем ли до разговора, мисля, че ще има потребност от Движение за права и свободи ”, сподели Карадайъ в кулоаерите на Народното събрание.

Малко по-рано водачът на “Възраждане ” също разяснява тематиката, акцентирайки, че в случай че ПП-ДБ създадат общо държавно управление в ГЕРБ, “на идващите избори ще се борят за влизане в Народното събрание ”.

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отхвърли коментар, а от “Има подобен народ ” обявиха, че самодейността за това по какъв начин ще се постъпи с първия мандат е напълно решение на партията, която го получава. Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов сподели, че с сътрудниците му ще вземат участие в диалози, в случай че бъдат поканени.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio L
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР