Коалицията ГЕРБ-СДС подаде десетки жалби от цялата страна. Голяма част

...
Коалицията ГЕРБ-СДС подаде десетки жалби от цялата страна. Голяма част
Коментари Харесай

ГЕРБ с десетки жалби за нарушения в изборния ден

Коалицията ГЕРБ-СДС подаде десетки тъжби от цялата страна. Голяма част от тях са освен за пазаруване на гласове, само че и за директна пропаганда пред или в изборните секции.

ГЕРБ подаде няколко сигнала във Видин за жестоко нарушение на изборните правила. В сигналите се сигнализира, че ръководителят на комисията разрешава на един от членовете на СИК да стои до машината по време на вота и да указва на гласоподавателите за кого да гласоподават.

От общинското управление на Политическа партия ГЕРБ в Суворово са подадени две тъжби за нарушавания в изборния ден до РИК Варна. Едната тъжба е против председателката на СИК в СУ „ Н. Вапцаров “ в Суворово Галина Веселинова, представител от Има Такъв Народ, която е излязла с документи и ги е предала в колата на координатор на Демократична България в общинския център. Дадени са показания в РПУ –Девня. От секция в село Чернево, община Суворово алармират за противозаконна пропаганда в изборния ден от страна на Милко Динев, член на СИК, представител на Демократична България. Оплакването против него е и за непочтено държание.

ГЕРБ-Сливен подаде тъжба до Районната изборна комисия /РИК/-Сливен за нарушаване на изборния развой в една от секциите в града. В жалбата се алармира, че ръководителят на СИК неточно извършва отговорностите си и разрешава гласоподаване с две карти за единия тип избор.

„ Председателят на комисията, в нарушаване на изборното законодателство, дава на гласоподавател ВТОРА КАРТА за гласоподаване, с претекст, че същия е „ пропуснал “ да гласоподава за единия тип избори. Освен, че въпросният ръководител жестоко нарушава своите пълномощия, не се преценява и с експлицитните инструкции на ЦИК, в които ясно е посочено, че и за двата избора се гласоподава с една карта “, написа в жалбата.

От ГЕРБ – Сливен упорстват да се постанови решение, с което да се подсигурява законосъобразно практикуване на глас на всеки български жител.

„ Моля да вземете и всички нужни ограничения и предприемете всички нужни дейности за прекратяване на гореописаните нарушавания “, се споделя още в жалбата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР