Коалиционният партньор на Тереза Мей – Демократичната юнионистка партия (ДЮП)

...
Коалиционният партньор на Тереза Мей – Демократичната юнионистка партия (ДЮП)
Коментари Харесай

Коалиционният партньор на Тереза Мей няма да подкрепи споразумението за Брекзит с ЕС

Коалиционният сътрудник на Тереза Мей – Демократичната юнионистка партия (ДЮП) от Северна Ирландия съобщи, че няма да поддържа съглашението с Европейски Съюз за Брекзит, написа Daily Express.

Лидерът на партията, Арлин Фостър е декларирала, че " нито един юнионист ", не би могъл да поддържа очевидното покровителство на министър-председателя за съглашение за отдръпване, което включва защитен механизъм за Северна Ирландия, с цел да се избегне твърда граница на остров Ирландия.

Тереза Мей разчита на поддръжката на 10-те депутати от партията, с цел да завоюва решаващо болшинство в Народното събрание, гласове, които в последна сметка биха могли да дефинират дали кабинетът ще получи утвърждение на съглашението в Народното събрание. Арлин Фостър упрекна Мей, че е " обвързана с концепцията за граница по Ирландско море ", макар уверенията на " Даунинг стрийт ", в което се твърди друго.

В писмо до Демократичната юнионистка партия министър-председателят упорства, че този защитен механизъм в никакъв случай няма да се влезе в действие и декларира, че желае механизъм, който да сътвори краткотрайна " обща митническа територия " в границите на Европейския съюз за цялото Обединено кралство.

Но Фостър предизвести, че ДЮП е твърдо срещу съглашението за овакантяване, което може да остави Северна Ирландия да работи по разнообразни правила по отношение на останалата част от Обединеното кралство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР