Коалиционните партньори обявиха новите мерки, които целят да преборят растящата

...
Коалиционните партньори обявиха новите мерки, които целят да преборят растящата
Коментари Харесай

Обединени в кризата: Властта обяви новите антиинфлационни мерки


Коалиционните сътрудници оповестиха новите ограничения, които целят да преборят растящата инфлация.

От 1 юли минималната пенсия ще стане 467 лева, а всички пенсии се усилват със приблизително двайсет на 100. Предложението е Данък добавена стойност за хляба да е нула %, а ставката за вино и бира да се върне на двайсет %. Ставката за парно, топла вода и природен газ за битови консуматори да бъде 9%. Данъчното облекчение за деца да е 600 лева за едно дете и 1200 лева за две. При всяко зареждане с всеобщия бензин отстъпката е 25 стотинки на литър.



„ Докато по времето на ГЕРБ за 12 години минималната пенсия се качи със 100 лв., тук за една година покачването е 167 лева или с 50 %. Когато ни питат къде са парите от кражбите, тук са парите за хората, а не отиват във компании близки до властта “, сподели министър председателят Кирил Петков.

Хората ще могат да зареждат колите си с отстъпка от 25 стотинки на литър, като облекчението ще важи за типа гориво, а не за количеството. Финансовият министър изясни и механизмът за отстъпка, когато зареждаме на бензиностанция.



„ 25-те стотинки ще се отнасят за А95 и дизел без добавки. Ще се управляват по скица непосредствено от бензиностанциите - жителите ще заплащат по-малко. Единият е да се издава фактура за физически лица, другият - по длъжностен път с спомагателна информация към Национална агенция за приходите “, сподели Асен Василев.

Данък добавена стойност за хляба става 0 %, а този за вино и бира се връща от девет на 20 100.

Коалиционните сътрудници обясниха, че са единни за ограниченията.



„ В спор и в разговор през днешния ден четирите партии заставаме пред вас обединени за най значимите въпроси в страната - инфлация, цени и приходи “, сподели Корнелия Нинова.

Правителството обмисля да отдели 2 милиарда лева за ограниченията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР