КНСБ ще поиска през следващата година да има 20% увеличение

...
КНСБ ще поиска през следващата година да има 20% увеличение
Коментари Харесай

КНСБ: Минималното обезщетение за безработица да стане 17 лв. на ден

КНСБ ще изиска през идната година да има 20% нарастване в тези бюджетни системи, в които чиновниците не са получили нарастване за работата си на първа линия в изискванията на пандемия. За общинската администрация имаме уверението на финансовия министър, че ще получат 20% нарастване на заплатите, увери пред Българска национална телевизия президентът на КНСБ.
" Ще желаеме също актуализиране и нарастване на пенсиите. Очакваме повишаване с към 20% на минималната пенсия и с към 240 лева до 1440 лева на оптималната пенсия. Както и по-отчетливо нарастване на ниските пенсии, които са под прага на беднотия - 369 лева Бяхме предложили 10-процентно нарастване ", сподели Димитров.
 Борисов: Удължаваме периода за компенсиране на работодатели до 31 декември (ВИДЕО) Борисов: Удължаваме периода за компенсиране на работодатели до 31 декември (ВИДЕО)
Удържава се периода за обезщетения на работодателите до 31 декември. Това заяви министър председателят Бойко Борисов във профила си във Фейсбук, в к...
Той е безапелационен, че от 2021 година би трябвало да се дадат в допълнение средства за тези, които няма да могат да покрият своите потребности за възможна предварителна защита от заразяване.
В обществената сфера още от тази година се усили от 9 на 12 лв. дневно. Тези две ограничения изтичат в края на годината и Димитров прикани да продължат и другата година. КНСБ предлага минималното обезщетение да се усили на 17 лева и да бъде непокътнат минималният период на 7 месеца.
КНСБ упорства също идната година мярката 60/40 да продължи в последния си дизайн. Благодарение на нея са непокътнати сред 180 и 200 000 работни места, сподели Димитров и посочи, че още 1 милиарда ще бъдат нужни там. Вече се взе участие в програмата " Шуър ", която дава европейски заеми за опазване на заетостта, като 510 млн. евро към този момент са налични и би трябвало да бъдат включени в идващия бюджет.
също би трябвало да се усили с 10-20%, сподели президентът на КНСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР