Книгата Войните на Путин. От Чечения до Украйна“ от британския

...
Книгата Войните на Путин. От Чечения до Украйна“ от британския
Коментари Харесай

Книгата Войните на Путин от британския историк Марк Галеоти излиза на български език

Книгата „ Войните на Путин. От Чечения до Украйна “ от английския историк Марк Галеоти излиза на български език. В документалния си труд създателят търси отговор на въпроса за какво Владимир Путин въвлича Русия в поредност от военни спорове през последните 20 години, написа Българска телеграфна агенция.

Преводът на книгата е на Гриша Атанасов, а създател на корицата е Стоян Атанасов.

„ Войните на Путин. От Чечения до Украйна “ е оповестена през 2022 година Същата година Марк Галеоти получава възбрана от съветското държавно управление да посещава страната, оповестяват издателите.

В проучването си създателят проучва по какъв начин военните спорове въздействат върху политиката на Кремъл и по какъв начин на собствен ред тази политика отключва нови акции. В книгата са разказани истории, които Галеоти научава от военни ветерани, настоящи офицери и дипломати, които среща до момента в който живее и пътува из Русия. Той проучва осведомителната война против Европа и Съединени американски щати и разказва еволюцията на въоръжените сили на Русия от времената след разпадането на Съветския съюз, през последвалите опити за промени, превъоръжаване и модернизиране. Авторът дава информация и за другите типове войски и тяхното въоръжение, като обръща особено внимание на силите, които правят тайните интервенции по света.

„ Ако се беше задоволил с построяването на мощна страна в личните ѝ граници, а не с мечти за империя, Путин евентуално би бил запомнен като сполучлив държавен строител. Вместо това, в продължение на години, а може би и десетилетия, даже и при възможния му правоприемник, Русия ще се възвръща от вредите, породени от неговата прекомерна амбициозност “, написа Марк Галеоти. Путин, който обича да се снима с военни униформи и в героични пози – в пилотска кабина на аероплан, каращ танк или разглеждащ нов модел пушка, даже не е ходил в казармата, добавя историкът, представен от издателството в България.

Марк Галеоти (р. 1965 г.) е английски историк, преподавател, публицист и експерт по интернационална престъпност, Русия и съветската сигурност. Той е почетен професор в Лондонски академични лицей, старши помощник в мозъчния концерн Royal United Services Institute и шеф на консултантската компания „ Маяк интелиджънс “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР