Книга, прецедент в историята на кралската журналистика. Даяна и нейният

...
Книга, прецедент в историята на кралската журналистика. Даяна и нейният
Коментари Харесай

Ти си най-самовлюбената жена, която познавам ~ Принц Чарлс към ДАЯНА

Книга, казус в историята на кралската публицистика. Даяна и нейният персонален свят от нелюбов, в който обичта живее само посредством децата й. Когато „ Даяна. Нейната същинска история “ е оповестена за първи път през юни 1992 година, тя трансформира вечно метода, по който обществото възприема принцесата на Уелс. Посрещната със подозрение и насмешки, хитовата биография превзема милиони читатели освен поради сензационното си наличие, само че и поради персоналното присъединяване на Даяна в процеса на писането и издаването ѝ. Българските читатели имат опция да прочетат най-новото допълнено издание на книгата с извънредни материали от персоналния списък на принцесата.(изд. Ентусиаст). 

(„ Даяна. Нейната същинска история ”, Андрю Мортън, Изд. Ентусиаст, 2018)

Връзки в Кралското семейство: Кралицата 

Връзката ни безспорно се промени след годежа, тъй като аз представлявах опасност, нали по този начин? Възхищавам й се. Копнея да надникна в мислите й, да поговоря с нея, и ще го направя. Винаги съм й казвала: „ Никога няма да те отчайвам, само че не мога да кажа същото за сина ти “. Тя го одобри сносно. Говори намерено с мен. Намекна ми, че повода бракът ни да тръгне надолу, е невъзможността на принц Чарлс да понесе булимията ми. Каза ми го в прав текст. С това постави точка на диалога, по този начин да се каже. Това ми отвори очите и осъзнах, че всички останали също смятаха булимията за причина за брачните ни проблеми, а не за един от признаците им. Не споделях доста с нея. Не чуках на вратата ѝ за съвет, тъй като сама знаех отговора.

Разбирам се доста добре с тях (родителите на брачна половинка й), само че не държа всеки ден да си пием чая дружно.

Принц Чарлс 

Обвиниха (ме) още в самото начало, че съм го серпантина да ловува – цялостни измислици. Изведнъж реши да стане вегетарианец и да не убива животни. Семейството му намерения, че се е побъркал и го зачерта от редиците си. Не го разбираха и се опасяваха за бъдещето – във всички имения имаше животни, които трябваше да бъдат отстреляни. Ако наследникът на трона не проявеше интерес към тях, щеше да настане суматоха. Всичко това бе почнало доста преди аз да се появя, само че в даден миг още веднъж изплува като проблем. Той има този табиет – побърква се на някаква тематика и не след дълго му минава.

Единственото нещо, с което постоянно съм се гордяла – дръзвам да настоявам – е, че в никакъв случай не съм била самовлюбена. Но Чарлс постоянно ми повтаряше обратното; най-после самата аз го повярвах.

Никога не съм желала да се избавям от никого (от приятелския кръг на Чарлс). Просто се мъчех да оцелея. Когато се оженихме, Чарлс направи избора да не сме непрекъснато дружно (със семейство Палмър-Томкинсън), (семейство Паркър-Боулс). Той взе това решение; опита се да сътвори фамилно огнище, само че не знаеше по какъв начин, тъй като никой не го бе научил. Така че тази негова концепция не се реализира. 

(Дрехите на Чарлс) Притежаваше голямо количество и в това време съвсем нищо уместно за носене. Например имаше ужасна пижама „ Аертекс “, искрено казано, нелепа, по тази причина му купих копринена, също и обувки. Да, одобри ги доста добре. Беше на върха на щастието.

(Чарлс като баща) Обожаваше да е в детската стая и нямаше самообладание да се върне, с цел да нахрани бебето. Справяше се доста добре. Аз (кърмих) Уилям три седмици, а Хари – единайсет.

(Отношението на Чарлс към Даяна) Веднъж бяхме в басейна в Хайгроув и аз се скарах (на Уилям), а той се обърна и ми се сопна: „ Ти си най-самовлюбената жена, която познавам. Мислиш единствено за себе си “.

Изумих се. Това се случи преди седем години. Отвърнах: „ Къде си го чул? “. „ О, баща постоянно го споделя “. Единственото нещо, с което постоянно съм се гордяла – дръзвам да настоявам – е, че в никакъв случай не съм била самовлюбена. Но Чарлс постоянно ми повтаряше обратното; най-после самата аз го повярвах.

(По въпроса за спането в обособени стаи) Хъркането се чуваше през две порти. Събуждаше ме по четири пъти на нощ. После се трансформира в табиет. На него му пристигна до гуша и отиде да спи в гардеробната си.

От: „ Даяна. Нейната същинска история ”, Андрю Мортън, изд. Ентусиаст, 2018
Снимка: Изд. Ентусиаст

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР