Кметовете на редица български градове решиха да вземат в свои

...
Кметовете на редица български градове решиха да вземат в свои
Коментари Харесай

Собственици на затворени барове искат държавни компенсации. Плашат с протест

Кметовете на редица български градове взеха решение да вземат в свои ръце битката с епидемията от COVID-19 и подредиха затваряне на нощни заведения и клубове за към две седмици. Собствениците на обекти обаче недоволстват и упорстват - страната да покрие загубите от повторното затваряне. В противоположен случай не се изключват митинги.
“Няма никакви медицински доказателства, че нощните заведения са развъдници на зараза”, отсече тази заран в ефира на Българска национална телевизия Лъчезар Захариев, съпредседател на Сдружението на заведенията в България.

Преди решението да бъде взето, представители на сектора се опитваха да договорят с ръководещите вид, в който те да не стопират работа. Припомняме концепцията на Ричард Алибегов, ръководител на Управителния съвет на Сдружение " Българска асоциация на заведенията " предложи да се понижат децибелите на музиката в питейните заведения, с цел да може посетителите да приказват по-тихо и да не “отделят повече слюнка”. Преди дни пък упрекна Столичната община, че си измива ръцете с решението за затваряне на заведенията и уточни, че това ще убие сектора.

За на следващия ден е планувана национална среща на притежателите на заведения, на която ще се разиска какви претенции да бъдат отправени към управляващите. Освен с митинги браншовата организация заплаши и с искане на оставките на кметовете, издали заповеди за затваряне на заведенията.

" Откъде накъде кметовете ще затварят един бизнес без обезщетения? Ако знаеха, че би трябвало да платят отплата, нямаше да ни затворят ", уточни пред Българска национална телевизия Захариев.

От сектора митат локалната власт какво постанова крайната мярка, откакто предходната седмица е имало среща сред тях и здравните управляващи и е било взето решението нощните заведения да продължат да работят, само че с понижен потенциал. Според сдружението на заведенията затварянето на нощните клубове надали ще продължи единствено две седмици и евентуално ще бъде удължено доста повече. Очакват и броят на градовете със затворени заведения да пораства. Те предизвестиха, че десетки хиляди хора ще останат без работа.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР