Кметицата на Младост Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и

...
Кметицата на Младост Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и
Коментари Харесай

И Апелативният спецсъд остави в ареста Иванчева

Кметицата на " Младост " Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и някогашният кмет на " Младост " Петко Дюлгеров да останат за непрекъснато в ареста. Това взеха решение дефинитивно апелативните спецсъдийки Даниела Росенова, Веселина Вълева и Магдалена Лазарова.

Те одобриха, че има доказателства, че тримата са поискали рушвет в размер на 500 000 евро и взели 70 000 евро като първа вноска на 17 април.

Тези заключения съдът направи от събраните по делото доказателства - разпити на очевидци, записи от СРС-та и експертизи.

Съдът обърна внимание, че Иванчева редовно е бавила преписки освен на Ваклин, само че и на други вложители. Ваклин е направил всичко планувано в закона, с цел да получи в точния момент известие за градеж, което му се бавило от 16 юни м.г.

Мъж на име Георги Шопов го свързва с Дюлгеров, който съгласно обвиняването се явява като медиатор сред Ваклин и Иванчева за подкупа. Съдиите отхвърлиха и възражението на отбраната, че Иванчева е била нелегално арестувана на 17 април от 10,30 до 13 часа.

Това се потвърждава от телефонен диалог сред кметицата и нейната секретарка, в който Иванчева моли Маргарита Стоянова да се разпореди с преписката на Ваклин. Обаждането е било в 12,55 часа.

Според съда преди предаването на подкупа Ваклин и Иванчева се срещали 2 пъти, с цел да беседват за забавената му кореспонденция.

След края на съвещанието журналистът Сашо Диков се нахвърли словесно против трите съдийки, които напуснаха правосъдната зала, защитавани от правосъден охранител. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР