Кметът Здравко Димитров откри официално две нови детски градини. Той, заедно

...
Кметът Здравко Димитров откри официално две нови детски градини.
Той, заедно
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров откри две детски градини

Кметът Здравко Димитров откри публично две нови детски градини.

Той, дружно със заместниците си Пламен Райчев и Стефан Стоянов, прерязаха лентите на новопостроената градина на улица „ Богомил “, която ще бъде филиал на ДГ „ Чайка “, и на новото крило на ДГ „ Снежанка “.

На откриването на втория обект участва и районният кмет на „ Централен “ Георги Стаменов.

Градините са построени по план „ Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив“, който е на обща стойност 18 106 266.94 лв., от които 2 152 553.89 лв. са личен принос на общината.

„ Обещахме на пловдивчани, че ще строим нови детски градини и учебни заведения и държим на думите си. Това е едно малко украшение – приветствам строителите и поисквам на родителите и на дечицата да употребяват детската градина със здраве и усмивки “, съобщи при откриването на детското заведение на улица „ Богомил “ кметът.

Строителните действия на градината, която ще одобри четири групи, възлизат на 2 245 139,87 лв., от които 478 498,67 лв. са от общинския бюджет.

Сградата, която има плувен басейн, пътническа хидравлична асансьорна уредба и слънчева апаратура за отопление, е въведена в употреба в края на септември 2021 година, а през идната образователна година ще одобри и първите си ученици.

Веднага след нея кметът и заместниците му откриха и новото крило на ДГ „ Снежанка “, като с построяването му потенциалът на градината е към този момент за 8 групи.

„ Благодаря на Община Пловдив за грижите, които поставя за най-малките поданици на града и по тази причина, че в този момент можем да застанем с гордо вдигнати глави пред хората от региона. Помним какво бе положението на градината преди, а в този момент към този момент децата ще се радват на всички улеснения в една модерна постройка “, сподели районният кмет на „ Централен “ Георги Стаменов, който преряза лентата дружно със Здравко Димитров, директорката на градината и двама от възпитаниците.

Строителните действия по ДГ „ Снежанка “ са за 3 229 519,86 лв., от които 461 402 са личен принос на община Пловдив.

Освен построяването на новото крило, в градината е сменена дограмата, направена е хидро и топлоизолация по покрив и фасада, ремонтиран е басейна, построена е асансьорна уредба и светофарна площадка за образование по сигурност на придвижването.

След като разгледаха градината, гостите бяха прелестно сюрпризирани от малчуганите от ДГ „ Снежанка “, които изнесоха спонтанен концерт.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР