Кметът Здравко Димитров определи като несериозни твърденията на шефа на

...
Кметът Здравко Димитров определи като несериозни твърденията на шефа на
Коментари Харесай

Зико за твърденията на Козарев: Строители увреждат корените на дърветата? Звучи ми несериозно

Кметът Здравко Димитров дефинира като „ несериозни ” изказванията на шефа на „ Градини и паркове ” Веселин Козарев по отношение на проблемите с кореновата система на дърветата.
Прочетете още
Вчера от общинското дружество пуснаха прессъобщение, в което се цитира Козарев:

„ По мотив неспиращите запитвания за какво толкоз доста очевидно здрави и разлистени дървета не са удържали напразно Козарев още веднъж разясни, че главната причина са болести на кореновата система, породени от изкопни действия по тротоари и в междублокови пространства за превозване на тръби, кабели и друга подземна инфраструктура ”.

Кметът сподели, че не му звучат съществено тези изказвания,  като подсети какъв брой мъчно се режат дървета, даже и изгнили.

„ Дори да се опитаме да бутнем изгнило дърво, незабавно ще скочат зелени, пембени. Знаете какъв брой комплицирано е.  В същото време каква сеч има в Родопите, но там зелените си мълчат. Да, има забавени заповеди за рязане на дървета от „ Градини и паркове ”. Но мъчно се и намират хора с тези заплати, които се дават. За падналото дърво върху колите не е имало сигнал, персонално ревизирах ”, сподели кметът. Относно другото изказване на Козарев, че е належащо да се направи настояща паспортизация на всички дървета в Пловдив и че такава има единствено в „ Северен ”, кметът сподели, че се работи доста в тази посока от неговото вице Анести Тимчев, в това число и за звеното „ Зелени системи ”.

Община Пловдив ще подкрепи и 64-годишният мъж, върху който се стовари дърво и получи съществени контузии по крайниците си. Той е  трябвало да заплати 4500 лв. за интервенциите, защото не се покривали от Здравната каса.

„ Ще подпомогнем индивида с решение на Общинския съвет, аз също ще извадя средства за това ”, сподели Зико.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР