Кметът Петър Паунов отговори на въпроси на жители на кв.Колуша

...
Кметът Петър Паунов отговори на въпроси на жители на кв.Колуша
Коментари Харесай

Детските площадки се ползват с работно време и след записване

Кметът Петър Паунов отговори на въпроси на поданици на кв.Колуша и недоволи майки от затврането на детската площадка в квартала.

Въпросите бяха следните: „ Защо кмета не пази правата на децата? Не е редно децата да са отвън игрището и да обикалят вместо да играят. Площадката е построена по европейски план и няма никой право да я затваря “.

" Въпросната площадка е тъкмо за децата и тя е единствената за деца до 19 години,единственото условия за прилагане на площадката е децата да бъдат проведени и с тях да има компаньон – възпитател, треньор или различен възрастен, с цел да се съблюдават разпоредбите. Много добре казахте, че тя е по европейски план и таман поради това ние желаеме да я употребяваме по европейски “, отговори кметът.
Паунов уточни, че повече от 8 месеца са подавани многократни сигнали до органите на реда за неспазване разпоредбите на площадката, която е за градска среда.

„ Площадката може да се употребява 90 минути дневно, които са задоволителни и все още, през изтеклата седмицае имало 6 групи, които са употребили площадката. Те са били сред 8 и 10 деца. Видях едно от последните изследвания на български психолог и при запитани 60 деца от какво имат потребност. Само едно от тях беше дало отговор, че се нуждае от пари, всички останали от прегръдка, внимание. Наша работа е да сме до децата. Това място е основано за наслаждение и за създаване на жанр. Това не е част от дворното място на някой. Призовавам Ви от сърце да ме разберете, грижата е напълно за децата “, казаПаунов.

Той уточни, че по време на общественоот разискване през 2019 година за построяването на площадката в кв.Колуша никой не е възразил против намерениеята на общината.
С негова заповед всички спортни площадки в общината минават на работен режим от 10 до 14 часа и по-късно от 16 до 21.30 часа, с авансово записване. Изискването за потреблението им ще бъде до 90 минути и ограничаването е до 15 души, с отговорник на групата.

" Когато става въпрос за деца, ние би трябвало да бъдем до тях, а не общинска защита да е пазач. Площадките се употребяват изцяло безплатно и са направени да се радват децата ", безапелационен е Паунов.

На детските площадки е абсолютнозабранено да се влиза с храна, с алкохолни питиета, а пушачите ще бъдат глобени.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР