Кметът Петър Паунов коментирападналата изолация“ на стадион Осогово“: Тук сме,

...
Кметът Петър Паунов коментирападналата изолация“ на стадион Осогово“: Тук сме,
Коментари Харесай

Подменят 20 кв. заради пукнатина на стадион Осогово ,обектът е все още в гаранция

Кметът Петър Паунов коментира„ падналата изолираност “ на стадион „ Осогово “: Тук сме, с цел да срутим една по една кулите на лъжата
Подменят 20 квадрата поради цепнатина, обектът е към момента в гаранция

В събота се появи грандиозно изказване в обществените мрежи, което беше публикувано със заглавия „ срути се “ „ падна “ изолацията на стадион „ Осогово “. Сега, с цел да разберем истината през днешния ден сме поканили действителните участници в ремонтните действия на стадиона. С тези думи стартира изказването си кметът на града Петър Паунов.
Ясно към дейностите на стадион „ Осогово “ внесе първи шефът Васил Гиков.
„ В петък, към 13 часа, забелязах, че има цепнатина - процеп на фасадата на покрива. В същия миг алармирах инженера на Община Кюстендил и му обясних обстановката. След не повече от 20 минути пристигна представител на компанията на Александър Малинов. Дойдоха служащи на компанията и възнамеряваха за събота сутринта да стартират ремонтни действия. Нямаше по какъв начин да стартираме работа незабавно, тъй като под козирката имаше коли. В събота в 8 часа се стартира обрушването. В момента към този момент се поставя новата изолираност “, изясни Васил Гиков. Подизпълнителятна обекта Васил Боянов съобщи, че е реагирано незабавно на сигнала.

„ Веднага сложихме сигнални ленти и започнахме дейностите по ремонта. Появи се един юноша, който се показа, че е от Продължаваме промяната и е публицист, след което стартира да снима. Категорично споделям, че не е падала никаква изолираност “, разгласи още Боянов.
Случаят разяснява и Александър Малинов – представител на компанията под реализатор: След като беше казано, че има проблем и цепнатина на фасадата, реагирах неотложно. Установихме на място, че би трябвало да се демонтира част от изолацията. Това, което открих на идната заран е, че няма проблем с осъществяването на обекта, а казусът е с подложен преди доста години бетон. Той се поставя върху кофража, залива се от горната страна и той служи за топлоизолация. Това е лек бетон, измазано е от горната страна и никой не знае, че го има. Никъде в плановете не е посочено, че го има. Дюбелите са направени както би трябвало, само че всичко е безусловно обикновено и по разпоредбите. Никой не може да допусна, че изпод има пено бетон. Сега се демонтира тази част, а на другата част ще бъдат инсталирани спомагателни дюбели. Демонтираната част е към 20 квадрата, а общото място е 100 квадрата, които ще се предюбелират и измажат. Искам да уточня, че обектът е в гаранция и компанията си поема всички разноски. Отново ще уточня, че нищо не е паднало, а просто се е напукало.
„ Поръчителят на това нещо популяризира фотоси, само че на тях се виждат предпазни ленти и, че на обекта се работи. Разпространено беше, че „ Спортен комплекс „ Осогово “ осъмна с паднала изолираност “. Това пишат. Това е оповестено в събота /12 август/ в 10.56 часа. Погледнах какво споделят метеоролозите и те показват, че се е съмнало в 6.32часа. След 4 часа и 23 минути е качена вест стадионът е осъмнал с паднала фасада. Аз съм учуден. Попитах Васил Гиков – шеф на обекта и той посочи, че се демонтира част от козирката. Така се съмнало в 10.56 часа, само че какво демонстрират обстоятелствата – към 14 часа предния ден е установена цепнатина, час по-късно на място са екипите строители. Това са хора, определени по социална поръчка, не са определени по благосклонности. Всички действия са съгласувани с Общината. Тук сме, уважаеми съграждани за истината и лъжата – да разберем по какъв начин се композират вести и филми. Тук сме, с цел да срутим една по една кулите на лъжата. Царството на лъжата може да съществува в обществените мрежи, само че в никакъв случай не може да размени истината “, разяснява кметът на града Петър Паунов.
Ръководителят на инженерния екип на обекта – инж. Илия Фусков, напомни, че строително ремонтните действия на състезателен комплекс „ Осогово “ са почнали през 2021 година
„ Като цяло са изпълнени 5 600 квадрата топлоизолация по фасади. Близо 4100 квадрата топлоизолации по покрив, направени са 2000 линейни метра ВиК инстлации, също по този начин са изпълнени всички 11 зали с отопление, вентилация, климатизация, газова апаратура и тн. Сградата е актуализирана главно и тя е с 11 000 кв.м. разгъната здастроена повърхност. Бюджетът е на стойност 2 978 400 лева с Данък добавена стойност, като това е офертата на изпълнителя и той толкоз е получил за ремонтните действия “, допълниоще инж. Фусков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР