Кметът Николай Димитров представи пред жители на Несебър цялостната си

...
Кметът Николай Димитров представи пред жители на Несебър цялостната си
Коментари Харесай

Кметът на Несебър представи цялостната си концепция за обособяването на широк център в новата част на града

Кметът Николай Димитров показа пред поданици на Несебър цялостната си идея за възстановяване визията на общината и обособяването на необятен център в новата част на града.
Наред с показване на построения Център за просвета и обучение " Артиум ", градоначалникът обърна внимание и върху плана за реорганизация, надстройка и саниране на постройката на пощата в новия град и включването й в ансамбъла на новото площадно пространство. По същото направление Николай Димитров осведоми и за плана за създаване на Общински център за проучване на черноморската флора и фауна с природонаучен музей в същия регион. 
Кметът осведоми, че в концепцията за облагородяване на новата част на Несебър се съдържат промени и усъвършенствания на няколко улици, като се чака по този начин да бъде реализиран естетически и стопански резултат. Николай Димитров се спря по-детайлно на бъдещата визия и организация на придвижването по ул. " Отец Паисий ". Идеята е тя да се оформи като съществена комерсиална улица, като през летния сезон ще е и пешеходна.
Достъп до нея ще имат коли със специфичен режим на придвижване, а зареждането на комерсиалните обекти, настаняването на туристи, както и сметоизвозването ще бъдат регламентирани в несъмнено време. В тази връзка се обмисля различен вид за паркиране на коли на живущите по същата улица през летния сезон.
Николай Димитров показа и други нововъведения за обособяването на необятен център в новата част на града - да се подмени тротоарната настилка по ул. " Отец Паисий " и ул. " Хан Крум " със същата, която е положена на площада, където е разположен Центърът за просвета и обучение " Артиум ". Във връзка с реконструкцията на тротоарите по-подробно приказва и ландшафтният проектант към Община Несебър - Ваня Белчинова. Бе обърнато внимание, че се обмисля замяна на дървесните типове, които сега съществуват по улицата, с такива, чиято коренова система ще се развива в дълбочина, с цел да се предотврати появяването на неравности по тротоарната настилка, а вследствие - и да се избегнат произшествия с пешеходци. 
Тази бъдеща смяна и концепцията за замяна на дървесната растителност и по ул. " Л. Каравелов " и ул. " Иван Вазов ", която сега попречва удобното напредване на пешеходците, се одобри с утвърждение от присъстващите на срещата. Част от тях дадоха и свои оферти за възстановяване на визията, които ще бъдат взети под внимание от администрацията.
Във хода на диалога бе наранена и тематиката за отделяне на синя зона на територията на цялата община, като приходите от тази активност ще отиват за възстановяване на пътната инфраструктура. Освен това жителите бяха осведомени, че се създава общоприет проект за смяна в организация на придвижването по главните пътни артерии на Несебър, с цел да се усъвършенства пътния трафик.
На срещата участваха Клара Каравасилева, шеф на Дирекция "Устройство на територията, инвеститорски надзор и надзор върху строителството ", Иван Иванов, шеф на общинско дружество " БКСО ", Димитър Панев, зам.-директор на Оперативна програма " БКСО ", Динко Войнов, началник-отдел "Инвеститорски надзор ", Красимира Мандулева, шеф на отдел " Екология " и други
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР