Кметът на Враца Калин Каменов отправи апел към всички свидетели

...
Кметът на Враца Калин Каменов отправи апел към всички свидетели
Коментари Харесай

Кметът на Враца избегнал страшна катастрофа с ТИР край Лютидол

Кметът на Враца Калин Каменов насочи зов към всички очевидци на пътнотранспортни катастрофи да не остават безучастни и да подават навреме сигнали до органите, с цел да бъдат осъдени отговорните. Повод за това стана пътен случай сред ТИР и служебната кола на кмета на интернационалния път Е-79. Преди 10 дни единствено бързата реакция на неговия водач ги е избавила от страшна злополука край село Лютидол.

„Пътувах към столицата и против нас на втурване в сектора излезе ТИР, който изпреварваше други два ТИР-а, което беше още по-притеснително. Ние безусловно спряхме на място. Буквално отбихме в мантинелата, с цел да не ни отнесе ТИР-ът. На сантиметри се разминахме от това ТИР-ът да ни удари“, описа Калин Каменов по.

Водачът на тежкотоварния камион избягал от местопроизшествието. Каменов подал сигнал на тел. 112 и малко преди Враца ТИР-ът бил спрян от „Пътна полиция“. На водача е формиран акт, след което бил освободен.

„Моят апел към всички, които може би всекидневно стават очевидци на сходни произшествия, е да не бъдат безучастни и да споделят – и този път ми се размина, а да алармират, тъй като за всеки един подобен извършител би трябвало да има сигнал, с цел да се подхващат дейности за санкционирането на тези водачи, които подхващат толкоз убийствени маневри, които всеки ден лишават човешки животи“, сподели кметът.

От „Пътна полиция“ отхвърлиха коментар по случая, само че прецизираха, че в съответната обстановка са си свършили работата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР