Кметът на Враца - Калин Каменов, коментира последните събития около

...
Кметът на Враца - Калин Каменов, коментира последните събития около
Коментари Харесай

Кметът на Враца: Без подкрепата на държавата наистина ще ни е много, много трудно

Кметът на Враца - Калин Каменов, разяснява последните събития към футболния Ботев и това какви вложения се чака да бъдат направени още по базата. 

" Още не сме си ремонтирали лекоатлетическата писта на стадиона. Чакаме помощ от страната към този момент съвсем 2 години. После ще може да мислим за козирка на бранш В. Имаше оповестена социална поръчка от Министерството на спорта за пистата. Имаше обезпечени милион и 300 хиляди лв. за нея. Но до ден сегашен нито е отворена публичната поръчка, нито има информация за някакво развиване по тематиката. Така че се надявам в последна сметка и страната да ни помогне малко. Защото ние през последните години сме вложили над милион и половина лв. лични средства и надали има община, която да е вложила толкоз доста във футбола и спорта. Усилията, които поставяме, би трябвало да бъдат видяни от страната. Смятам, че по този начин е заслужено. Все отново стадион " Христо Ботев " е един от най-големите в България и би трябвало да придобие приключен, актуален тип. С новите седалки, които поставихме, към днешна дата потенциалът е 25 хиляди фенове. Тук се организираха мачовете на младежкия народен тим. Всички си спомняме какъв брой аудитория имаше на един дуел с Англия. Така че за какво селекцията до 21 години още веднъж да не се завърне във Враца, още повече с идното създаване на пътя София - Ботевград - Мездра - Враца - Видин, дава прелестна опция тук да се играят и европейски мачове. Въпросът е дали и страната има ангажимент към Северозапада и дали са подготвени да ни поддържат за това. Все отново се надявам и ние да получим поддръжка, каквато има за други общини. А ние сме единственият общински клуб в Първа лига към този момент трета година. Ако не ни виждат, какво вършим, ще бъдем следващият клуб, който ще отиде в небитието. Крайно време е спортът в действителност да бъде сериозна държавна политика. Само във футболната школа на Ботев има над 350 деца. Така че ние поставяме неимоверни старания да разрушаваме футбол и спорт в района. Но с актуалната рецесия без поддръжката на страната в действителност ще ни е доста, доста мъчно ", разяснява пред Тема Спорт " градоначалникът. Той изрази вяра и този сезон Ботев (Враца) да се избави от изпадане. 

" Ако не е WINBET, ще ни е в действителност доста мъчно. Имайте поради, че сме тимът с може би най-ниския бюджет в Първа лига. Дори и това е триумф. Спонсори търсим непрестанно. Полагаме доста старания, само че за жалост, в тази рецесия е много мъчно, съвсем невероятно е за дребните тимове. Дори локалният бизнес няма задоволителен запас да се включи. Имаме обаче много надарени футболисти и допускам, че предложения за тях няма да липсват ", добави Каменов. Днес Ботев Враца приема Септември Сф и при триумф ще се приближи единствено на две точки от десетия Ботев Пд, който го разруши в предходния кръг с 0:6.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР