Кметът на Варна Благомир Коцев лично инспектира по-рано днес току-що

...
Кметът на Варна Благомир Коцев лично инспектира по-рано днес току-що
Коментари Харесай

Кметът на Варна инспектира ключов ремонт за близо 558 хил. лв.

Кметът на Варна Благомир Коцев персонално инспектира по-рано през днешния ден преди малко приключилия ремонт на ул. " Патриарх Евтимий ". Обектът беше признат от Държавната приемателна комисия с наставления за премахване на съответни недостатъци в наличието на заместник-кмета по строителството Пламен Китипов и на заместник-кмета по сигурността и публичния ред Илия Коев.

Държавната приемателна комисия включва кмета на община Варна, представляван от отрасловия кмет Пламен Китипов, представители на Регионална дирекция Национален строителен надзор, на изпълнителя, проектанта, както и на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и Пътна полиция. Ръководител на плана са специалисти от Дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване " към Община Варна.   

Ремонтът на ул. " Патриарх Евтимий "  започна в края на 2022 година, а за облекчение на жителите секторът беше пуснат за придвижване на коли през месец октомври 2023 година

Стойността на обекта е 557 935 лева с Данък добавена стойност. В рамките на строително-монтажните работи е сменена асфалтовата настилка на права с дължина 370 м сред бул. " Владислав Варненчик " и бул. " Сливница ". Частично са сменени тротоарните настилки на повърхност от 2 300 кв. м, защото друга част от прилежащата инфраструктура към момента е в гаранция по предишен ремонт. Захранващият кабел също е напълно сменен, а старите стълбове за улично осветяване са сменени с нови със съвременни LED осветители.

С реализирането на плана са реализирани усъвършенствана витална среда на живущите в региона, оптимален брой регламентирани паркоместа и безвредно напредване на пешеходците. Въведена е нова организация на придвижването, защото някои от страничните улици са към този момент еднопосочни по отношение на идното въвеждане на така наречен " Зелена зона " за краткосрочно паркиране.

Обектът е с 3-годишен гаранционен период след въвеждане в употреба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР