Кметът на Тракия“ Георги Гатев постави на дискусия важните инфраструктурни

...
Кметът на Тракия“ Георги Гатев постави на дискусия важните инфраструктурни
Коментари Харесай

Кметът на „Тракия“ Георги Гатев посочи най-големия и важен проект

Кметът на „ Тракия “ Георги Гатев сложи на полемика значимите инфраструктурни обекти на региона, които ще се приоритет в неговата стратегия. Той взе участие в среща с кмета Костадин Димитров, регионалния шеф Илия Зюмбилев, районните кметове, Камарата на инженерите в капиталовото планиране, представители на строителния отрасъл и „ Тракия икономическа зона “.
Дискусията е първата в страната от поредност диалози, проведени от Камарата на строителите в България. Георги Гатев сложи акценти на въпросите, които вълнуват и касаят всички поданици на регион „ Тракия “ в дълготраен проект.
Сред тях са приключен и преасфалтиран бул. „ Цар Симеон “ от бул. „ Асеновградско шосе “ до бул. „ Цариградско шосе “, с което да се отпуши микрорайон А13 („ Скобелева майка “) дефинитивно. Най-големият план е обвързван с нова пътна връзка сред регион „ Южен “ и регион „ Тракия “, който да свърже бул. „ Александър Стамболийски “ с ул. „ Цар Симеон “ над жп линиите.
Друг значим план е построяването на многоетажен паркинг, като превантивна мярка за справяне с назряващия проблем с паркирането.
В образованието – изграждане на нова детска ясла и справяне с неналичието тук-там за децата по детските заведения, както и нуждата от професионална гимназия на територията на регион „ Тракия “, в унисон с потребността от нова съвременна постройка за ОМГ „ Акад. Кирил Попов “.
Също по този начин да се изследва опцията за саниране и създаване на фотоволтаични централи на всички общински здания и уреди в това число ясли, градини, учебни заведения, кметство и други. Спестените средства могат да бъдат употребявани за възстановяване на инфраструктурата и материалната база.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР