Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова жителите на града

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова жителите на града
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова за протест срещу насилието над 18-годишното момиче

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров прикани жителите на града да изразят позицията си против насилието в понеделник. В профила си във фейсбук Тодоров написа: „ Пълна поддръжка за потърпевшото момиче “.

„ Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и експанзията, които ни заобикалят. Липса на образование, просвета, морал, изопачен шовинизъм! Стига толкоз! Като жители би трябвало да покажем, че сред нас няма място за сходни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18:00 ч. да изразим своята позиция “, добави Тодоров.

От Апелативната прокуратура – Пловдив оповестиха, че на 27 юни в Районната прокуратура в Стара Загора е постъпило съобщение от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора за стартирано досъдебно произвеждане за нанасяне на междинна телесна щета на 18-годишно момиче.

„ По случая незабавно е почнало следствие под управлението на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и проверяващ орган от Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. Проведени са първични дейности по следствието – оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, и освидетелстване на потърпевшата “, оповестиха от прокуратурата. Ден по-късно на причинителя на действието – 26-годишен мъж с букви Г. Г., е било предявено разпореждане от Районната прокуратура в Стара Загора за привличането му в качеството на обвинен.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор мъжът е арестуван за 72 часа. На 1 юли прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на обвинения Г. Г., оповестиха от прокуратурата.

Районният съд в града е почел настояването на прокуратурата и е оставил в ареста за непрекъснато обвинения. Той обжалвал решението пред по-горна инстанция и на 5 юли, със свое дефинитивно определение, Окръжният съд е отменил определението на Районния съд, се споделя в известието на държавното обвиняване.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР