Кметът на Стамболийски отнесе акт от РИОСВ- Пловдив заради допускане

...
Кметът на Стамболийски отнесе акт от РИОСВ- Пловдив заради допускане
Коментари Харесай

Кметът на Стамболийски отнесе акт от РИОСВ- Пловдив

Кметът на Стамболийски отнесе акт от РИОСВ- Пловдив поради допускане на замърсяване с боклуци. Акт е формиран и на община Стамболийски заради заустване на отпадъчни води от канализационната система в река Марица, без за това да има издадено позволение.

News.bg напомня, че преди два месеца, пловдивската икономическа полиция привика на разпити 15 членове и функционери на ГЕРБ. Сред тях беше и кмет на община Стамболийски Георги Мараджиев, а единствено преди месец бе обявено, че задушлива миризма мъчи жителите на Стамболийски.

През месец май са осъществени 144 инспекции и сформира 13 акта за еконарушители . Установени са нарушавания на Закона за чистотата на атмосферния въздух от страна на трима оператори на климатично съоръжение, които не са поддържали досиетата на оборудването с настояща и правилна информация в тях или пък не са показали пред екоинспекцията годишен доклад за осъществяваните действия с съоръжение, съдържащо флуорсъдържащи парникови газове.

Те са връчили акт на притежателя на плантация за угояване на говеда в с. Боянци, който не е извършил обещано от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив наставление за даване на изискана документи за животновъдния обект. Бетоновъзел в гр. Асеновград също е направил нарушаване, като не е уведомил за възникването на случай в обекта, довел до изпускане в атмосферния въздух на прахообразни субстанции. Изпратена е покана за сформиране на акт по отношение на открити нарушавания по сигнал за замърсяване на въздуха с прахообразни субстанции от активността на завод за преправка на оризова арпа в с. Цалапица.
 Регионална инспекция за опазване на околната среда върна за отчет на Община Пловдив за екологична оценка на предвиждани промени в устройствения проект
Регионална инспекция за опазване на околната среда върна за отчет на Община Пловдив за екологична оценка на предвиждани промени в устройствения проект

Част от предвижданите промени не били включени в отчета

Извършените инспекции през месеца, реализирани с пробонабирания на пречистени отпадъчни води специалистите установяват от ден на ден нарушавания, свързани с реализиране на самостоятелните емисионни ограничавания, заложени в разрешителните за заустване, както и усложнения на операторите във връзка с поддържане на пречиствателните станции за отпадъчни води в положително техническо експлоатационно положение. Нарушения на Закона за водите са открити от две млекопреработвателни предприятия в селата Ведраре и Домлян, община Карлово. Констатирано е нарушаване на дружество за преправка на риба и рибовъдна база в село Войнягово, община Карлово в отклоняване на самостоятелните емисионни ограничавания, заложени в разрешителното за заустване.

При осъществените 96 инспекции по повод съблюдаване условията за ръководство на отпадъците, екоинспекторите също са открили нарушавания, за което са съставили 4 акта. Ф ирма в Пловдив не е изпълнила наставление за осъществяване на подредба на боклуци и правене на работни листове. Дружество в село Първенец ще бъде глобена за осъществяване на действия по събиране и превозване без регистрационен документ, а жител е получил акт за осъществяване на нерегламентирани действия с излезли от приложимост моторни транспортни средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР