Кметът на Снигиревка Юрий Барбашов съобщи за препълнени морги в

...
Кметът на Снигиревка Юрий Барбашов съобщи за препълнени морги в
Коментари Харесай

Моргите на Николаев са препълнени след контранастъплението на Украйна

Кметът на Снигиревка Юрий Барбашов заяви за претъпкани морги в Николаев след опита за контраофанзива на Въоръжените сили на Украйна.

„ В момента всички морги са цялостни. Има огромни проблеми с чистата вода, дарената кръв и обезпечаването на ранените, които дойдоха в Николаев “, цитира думите му РИА Новости.

Той означи, че въоръжените сили на Украйна са се пробвали да подхващат контранастъпление и в региона на Снигиревка, само че тази офанзива е вероятно за отвлече на вниманието, защото главният удар е нанесен на север.

В резултат на това, съгласно Барбашов, към 400 ранени са били признати в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи в Николаев. Подобно е ситуацията и в БСМП. Общо към 2000 ранени бяха признати в градските лечебни заведения.

Междувременно някогашният офицер от американското разузнаване Скот Ритър назова същинската цел на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна съгласно него.

В YouTube канала Judging Freedom той сподели, че украинският президент Володимир Зеленски е решил да нападна единствено с цел да покаже „ триумфите “ на въоръжените сили на Украйна. Според Ритер Зеленски и неговите военни командири просто търсят PR в западната преса.

Офицерът назова " опита за образуване на атака " еднопосочен политически ход без действителен смисъл.

„ Основната цел беше да се сътвори облик на сякаш мощна Украйна, която се поддържа от Запада “, сподели Ритър.

В последна сметка обаче въоръжените сили на Украйна дадоха противоположен сигнал на Запада на фона на хиляди ранени бойци и наложително оттегляне.

На собствен ред колумнистът на Evening Standard Робърт Фокс даде своята прогноза за контранастъплението на Украйна.

Той счита, че Киев няма да може да се възвърне от несполучливата офанзива против Херсон, а Фокс назова дейностите на въоръжените сили на Украйна по-скоро алегорични, в сравнение с стратегически.

Фокс споделя мнението, че контранастъплението на Украйна е подхванато, с цел да се поддържа поддръжката на Запада, в очакване на напредването на украинската войска.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР