Кметът на Сливен Стефан Радев е приел протестиращи срещу изграждането

...
Кметът на Сливен Стефан Радев е приел протестиращи срещу изграждането
Коментари Харесай

Кметът на Сливен прие протестиращи срещу изграждането на велоалея на булевард в града

Кметът на Сливен Стефан Радев е приел протестиращи против построяването на велоалея на бул. "Панайот Хитов " в града, оповестиха от общинския пресцентър.

Според кмета планът за създаване на велоалеи в града се разисква от 2014 година, като крайният му вид е най-приемлив и за пешеходците, и за потока от коли. Това давало опция на повече деца да карат колело, а също по този начин и да се понижи придвижването на коли.

Над 600 жители са се подписали против стесняването на булеварда "Панайот Хитов ", сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Стефан Христов, който има бизнес в проблематичния сектор.

Според тях стесняването ще докара до предпоставки за произшествия и тапи, ще пречи и на хората, които имат бизнес там. Скоростта може да се понижи посредством камери, легнали служители на реда и други способи, счита Стефан Христов.

Протестиращите упорстват велоалеята в едната посока да бъде качена на тротоара. В противоположен случай щяло да има гражданско непокорство, като към този момент два дни в 17 часа, пресичайки непрестанно пешеходните пътеки, недоволните блокирали придвижването.

Възможно е през днешния ден още веднъж да има митинг, уточни Христов. Кметът Стефан Радев е декларирал, че ще спомага за среща сред проектанта и недоволните жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР