Кметът на Самоков Владимир Георгиев проведе среща с кметовете на

...
Кметът на Самоков Владимир Георгиев проведе среща с кметовете на
Коментари Харесай

Кметът на Самоков обсъди важни теми с колегите си от другите населени места в общината

Кметът на Самоков Владимир Георгиев организира среща с кметовете на обитаеми места.

Темите бяха свързани с приемането на бюджета за 2022 година и капиталовата стратегия на община Самоков за селата. И през тази година ще бъде финансирано замяна на водопроводи и асфалтиране, ще се осъществят благоустройствени мероприятия и дребномащабни ограничения. Предстои реализацията и на три плана за ремонт на площадни пространства в Марица, Райово и Маджаре, както и построяването на дребен парк в Доспей махала в Говедарци.
Близо 4300 заплащания са осъществени от началото на данъчната акция в Самоков
Много сериозен интерес към заплащането на отговорностите по локални налози и такси регистрира отдела. Явно жителите избират да разпредел...
Прочети повече


 

По план ще се направи нов културен дом в Доспей в постройката на някогашната здравна работа. Обсъдени бяха и въпроси, свързани с високите сметки за еленергия, поради нарасналата цена на тока, като бяха дискутирани опциите за осъществяване на икономии. Коментиран бе и стартът на данъчната акция и събираемостта на налозите в кметствата, заплащането на отговорности на касите по обитаеми места. Винаги на тези срещи се слага и акцент на чистотата в обитаемоте места. Обсъдено бе зимното поддържане на улици и публични пространства, което тази година и по селата бе на положително равнище. Един от настоящите въпроси е интензивността на транспортиране на контейнерите за смесени битови боклуци, като тук акцентът беше от една страна да не се вършат празни курсове за сметоизвозването, а от друга да се следи, с цел да не се препълват контейнерите.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР