Кметът на Самоков Владимир Георгиев проведе днес среща с директора

...
Кметът на Самоков Владимир Георгиев проведе днес среща с директора
Коментари Харесай

Кметът на Самоков поиска среща с шефа на ВиК – София област

Кметът на Самоков Владимир Георгиев организира през днешния ден среща с шефа на ВиК София област Никола Нитов по отношение на капиталовата политика във ВиК бранша за 2022 година Тя бе по самодейност на кмета на общината и на нея  участва още началникът на ВиК – Самоков Ивайло Добруджански и основният инженер на Асоциация ВиК София област – Росица Итова, оповестиха от локалната администрация.

Кметът срещнал представителите на ВиК с задачите, които си е сложил.



„ В осъществяване на краткосрочните цели и през тази година ще бъдат закупени елементи и ще бъде осъществена замяна на водопроводи в града и селата. В дълготраен проект е предоставено планиране на стратегически ВиК обекти – като възобновяване на резервоара на Продановския хълм и създаване на захранващ тръбопровод към Индустриалната зона и Червената земя “, прецизираха от администрацията.

От страна на ВиК сдружението отбелязали, че приходите им са незадоволителни за покриване на разноските, което значи, че от бюджета му няма да се заделят средства за вложения.
Голям пожар до Топлоелектрическа централа " София "
Голям пожар в региона на Топлоелектрическа централа " София " е избухнал тази нощ. Със стихията се борят четири екипа огнеборци. За момента няма данни за постра...
Прочети повече


Инж. Нитов споделил, че имат желание да аплайват с план за създаване на външен и довеждащ тръбопровод от „ Пукната канара ”, като по този метод ще понижат разноските на сдружението от загуби и такси към „ Софийска вода ”.

Кметът Георгиев предложил да се възобнови практиката отпреди няколко години - община Самоков да купува елементи, а от ВиК да обезпечават работна ръка и машини за промяна на водопроводи, само че от държавното сдружение не поели подобен ангажимент.

„ Само за предходната година Община Самоков подмени над 10 км водопроводи по селата и на улици в Керамична, а с обезпечени средства по Постановление на Министерски съвет в града се направи напълно нова ВиК-мрежа на улица във ВИП- квартала, на улица в Седми квартал, част от Колектор 2 и се подмени по-голяма част от водопровода на с. Продановци. От ВиК София област въпреки всичко регистрираха обстоятелството, че с вложенията, които направи Община Самоков във ВиК мрежата през 2021 година, подкрепя сдружението посредством понижаване на повредите и загубите на вода “, прецизираха от общината.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР