Кметът на рудоземското село Чепинци Мустафа Брахимбашев обяви 1000 лв.

...
Кметът на рудоземското село Чепинци Мустафа Брахимбашев обяви 1000 лв.
Коментари Харесай

Село дава 1000 лв. и ваканция за сватба

Кметът на рудоземското село Чепинци Мустафа Брахимбашев разгласи 1000 лева премия за локални младежи, които се оженят и покажат удостоверение за цивилен брак, оповестява Марица.

Селският властник разгласи и предходната година същата парична награда, само че тя по този начин и остана без адресат. В многолюдното село, което наброява близо две хиляди поданици, има стотици моми и ергени. С наградите кметът се надява да понижи техния брой и да се насърчи раждаемостта.

" В Чепинци имаме към 320 ергени - девойки и младежи. В същото време, както виждате, прави се добра инфраструктура, само че в случай че нямаме женитби, няма да има кой да го употребява всичко това ", споделя Брахимбашев. През лятото той направи среща на всички ергени и девойки навън на вилата си

" От тази намира се обрисуват към този момент три - четири двойки, само че към момента никой не е взел премията от 1000 лева, за жалост. Наградата може да завоюва всеки от участвалите в срещата, значимото е да покаже свидетелството за цивилен брак. Той ще получи и тридневна отмора на вилата ми ", зарече се кметът.

Чепинци е известно със своята джамия с две минарета от по 35 м. Тя има извънредно богата библиотека с над 800 печатни издания и книги на арабски и персийски език по философия, астрономия, ислямско право, реторика.

Там се съхранява и най-старият коран в България, именуван „ Златният коран “- защото част от текста е затрупан със златен варак. Той е на над 600 година и съгласно учени от Българска академия на науките е юридически за някой султан.

.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР