Кметът на район Възраждане“ раздал бонуси за 10 000 лв

...
Кметът на район Възраждане“ раздал бонуси за 10 000 лв
Коментари Харесай

Кметът на район „Възраждане“ раздал бонуси за 10 хил. лева на служители без да са си мръднали пръста, дават го на прокурор

Кметът на регион „ Възраждане “ раздал бонуси за 10 000 лева на чиновниците си без те да са си мръднали пръста. Заради това общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера разгласи, че ще сезира прокуратурата.

SafeNews разгласява думите му без редакторска интервенция:

Злоупотреба с обществени средства в изключително огромни размерки в регион „ Възраждане “?

Всички общински съветници бяхме сезирани от Главния счетоводител на регион „ Възраждане “, че в нарушаване на разпоредбите и нормативната уредба новият кмет на регион „ Възраждане “ е разпределил под формата на в допълнение материално стимулиране (ДМС) 10 000 лева от бюджета на региона.

Бонусите са раздадени на новоназначени чиновници, които няма по какъв начин да получат препоръка за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава изобщо не са работили в администрацията.

Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези чиновници.

ДМС е получено за добре свършена работа… Кога, каква е тази работа и по какъв начин тъкмо е свършена?

Много забавно е на база на какви атестации и на каква тъкмо свършена работа се взема решение раздаването на ДМС.

От приложените документи излиза наяве, че сумите варират от половин до цяло заплащане. Същите са изплатени, макар възраженията на основния счетоводител, че това е нелегално.

Новият кмет на регион „ “Възраждане “ е Станислав Илиев от „ Спаси София “

Когато СОС проработи, сигурно ще желая чуване по проблема. Междувременно със сигнал адресирам материалите до Софийска районна прокуратура, защото като правист имам подозрения, че е осъществено закононарушение по работа с настъпила вреда за обществен орган в размер на 10 000 лева Ще желая и от кмета на Столична община осъществяване на цялостен одит за направените през 2023г. и за януари 2024г. разноски от регион „ Възраждане “.

Не намирам от политическа и управническа позиция никаква логичност да си раздаваш бонуси, без да си приключил никаква основна работа. А че не е свършена никаква основна работа ясно се вижда по улици, площади, градинки…

Явно това е проектът за спасението на София, което е много тъпо!

Още вести четете в категорията България 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР