Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна с извънредния

...
Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна с извънредния
Коментари Харесай

Русе и Виена ще продължат своето сътрудничество в сферата на икономиката и културата

Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Република Австрия у нас Н.Пр. Андреа Икич-Бьом. Милков срещна дипломата с икономическия профил на Русе и капацитета за вложения, както и с основните планове на общинската администрация, свързани с икономическото, общественото и културното развиване на града.

„ Русе е културно-историческа и даже духовна столица на Северна България, а също и целогодишна туристическа дестинация, която има своето славно минало и своето бъдеще “, сподели кметът. Той означи напъните на Австрия да отстоява почтено позициите си пред Европа, развивайки в същото време и културата и стопанската система си, и утвърждавайки националната си еднаквост.

По време на срещата бяха регистрирани напъните на локалната администрация да насочи вниманието на страната към Североизточния район. Н.Пр. Андреа Икич–Бьом беше впечатленa от богатата история и съвременно развиване на Русе. Обсъдени бяха опциите районът да бъде рекламиран за привличане на повече австрийски туристи. В диалога бяха разисквани сполучливите вложения от страна на австрийски компании в Русе, както и продължаващото съдействие по линия на културата. В рамките на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район (СЕСДР) бяха дискутирани идни през идната година мероприятия и тяхната организация.

По тематиката с приемането на България в Шенгенското пространство Пенчо Милков акцентира нуждата това да се случи в подтекста на граничната позиция на Русе.

Австрийската посланичка бе съпроводена от Анета Генкова – дълготраен референт по просвета, обучение и връзки с медиите в австрийското посолство.

Н.Пр. Андреа Икич-Бьом е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Австрия в Република България от 10 октомври 2022 година Тя има дългогодишна дипломатическа кариера - била е общоприет консул в Страсбург, Франция, през 2005 година, а през 2006 година се завръща във Виена и поема поста на началник на отдел „ Пътнически и граничен трафик “. През 2008 година е назначена и за заместник-ръководител на Правната и консулска секция. През 2011 година е назначена за австрийски дипломат в Република Хърватия, а през 2015 – в Република Гърция. През 2019 година се завръща във Външно министерство като Ръководител на отдел „ Структурни въпроси и човешки запаси “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР