Кметът на Община “Марица” Димитър Иванов се обърна към жителите

...
Кметът на Община “Марица” Димитър Иванов се обърна към жителите
Коментари Харесай

Димитър Иванов:Духовното израстване на всеки започва с първата научена буква

Кметът на Община “Марица” Димитър Иванов се обърна към жителите на обитаемоте места по случай 24 май:

Уважаеми дейци на образованието, науката, просветата, културата и изкуството, преподаватели и възпитаници,

Скъпи поданици на община „ Марица “,

В историята на всяка нация има една дата, която изиграва решаваща роля за ориста й и предопределя бъдещето й. Безспорно този ден за България е 24 май - най-светлият празник, дал на народа ни писмеността и писменото слово.

Днес отдаваме респект на делото на основателите на славянската писменост светите братя Кирил и Методий, както и на всички модерни просветители.

Духовното израстване на всеки стартира с първата научена писмен знак, с първата изписана дума и първата прочетена книга. Езикът, науката и културата ни сплотяват и ни обогатяват, те са знак на горделивост и национално самочувствие.

Вярата, писмеността и силата на българския дух са помогнали на народа ни да оцелее през вековете, а стремежът към рационализиране посредством силата на знанието, е съхранил и продължава да пази българските обичаи - извор на ентусиазъм за доста генерации.

Приемете най-искрените ми поздравления във връзка 24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност!

Кмет на община „ Марица “

Димитър Иванов
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР