Кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова подписа договор по

...
Кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова подписа договор по
Коментари Харесай

Община Георги Дамяново стартира програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020

Кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова подписа контракт по Целева стратегия „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка – 2020 година “, която се финансира от националния бюджет посредством Агенция за обществено подкрепяне.
Проектът се осъществя на територията на община Георги Дамяново и е с дълготрайност 33 работни дни – от 1 май 2020 година до 19 юни 2020 година. Всеки работен ден в този интервал 170 индивида ще получават в дома си: чорба, главно ядене и самун, а един път седмично и десерт.
Храната се подготвя в кухнята на Домашен обществен патронаж – Георги Дамяново и се разнася в еднократни опаковки до домовете на ползвателите по плана, за ограничение на риска от заразяване с COVID-19. Седмичното меню се изготвя от инженер-технолог по хранене.
Допустимите целеви групи в обсега на програмата са:
- Лица с ниски приходи, под линията на беднотия, избрана за страната, за времето, в което са сложени под наложителна карантина.
- Уязвими лица, включително и възрастни над 65 години, без приходи или с приход под линията на беднотия, избрана за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в изискванията на изключителното състояние, оповестено за страната не са в положение да си обезпечат прехраната.
- Лица, които заради възрастта си, заради трайно увреждане или в следствие от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да обезпечат сами или благодарение на околните си своите ежедневни потребности от храна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР