Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев е удостоен с

...
Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев е удостоен с
Коментари Харесай

Градоначалникът на Елена с награда „Кмет на годината за 2017 Г.“

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев е почетен с премията „ Кмет на годината за 2017 година “ на предаването „ БГ направления “ на телевизия „ България Он Ер “. Наградата е в раздела „ Околна среда “, подраздел „ Малки региони “.

За първи път номинирането на градоначалниците за премиите е съгласно зрителския избор и оценката от анкетирането на поданици на съответната община. Екип на предаването „ БГ направления “ връчи премията на еленския кмет, който показа, че я приема като знак за добре свършена работа от общинската администрация в тази област.

Той акцентира, че чистата околна среда е един от факторите за развиване на региона с цели туризъм и произвеждане на екологични артикули. През последните пет години са осъществени няколко плана за възстановяване на околната среда. Залесени са близо 1000 дка неземеделски земи за увеличение на горските площи, понижаване на риска от ерозия и възстановяване на водния баланс. За предварителна защита на горските пожари е построена високотехнологична система за пожароизвестяване. Полезни начинания към този момент са действителност посредством пет дребни плана от акцията „ За чиста околна среда “. От най-новия план на общината за енергоефективна реорганизация на постройките на СУ „ Иван Момчилов “ се чака като резултат понижаване на нездравословните излъчвания от промяната на потреблението за отопление гориво.

Гражданите са изключително чувствителни, когато става дума за запазване на района от замърсяване. По тяхно гледище бяха спрени капиталови планове за две производства, като евентуални замърсители. Опазването на околната среда, възстановяване качеството на градската и витална среда, ръководството на отпадъците са цели в работата на общинската администрация и през актуалната година. Общината ще търси съдействието на страната за създаване на основен канализационен колектор и пречиствателна станция за отпадни води, заяви кметът Млъзев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР