Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в кабинета

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в кабинета
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград пожела успех на Валери Маринов на Спешъл Олимпикс

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов посрещна в кабинета си Валери Маринов, който ще показа Благоевград в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс за хора с интелектуални усложнения. При визитата градоначалникът подари на Валери състезателен екип, маратонки, националния байрак и байрак с тотема на община Благоевград. " Като се качиш на стълбичката за първото място, когато пуснат химна, гордо развей знамето, с цел да се знае от къде си ", сподели кметът Камбитов.

Емил Иванов, представител на Спешъл Олимпикс, връчи плакет " Годишна премия за повсеместен принос за разширението на достъпа до спорта ", присъден на Община Благоевград за 2018 година Кметът Камбитов благодари и изрази възхищението си от работата и напъните на Спешъл Олимпикс. Той добави още, че постоянно може да разчитат на община Благоевград. Валери Маринов от Защитеното жилище за лица с умствена назадничавост " Струма " в Благоевград ще вземе присъединяване в шампионата с тима по Боче.

Игрите ще се проведат в интервала 8 - 21 март 2019 година в Абу Даби (Обединени Арабски Емирства). Националната делегация за игрите се състои от седем тима по обособените спортове и общо 18 спортиста с интелектуални усложнения от 10 български общини.

Община Благоевград имаше представител и на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс през 2015 година в Лос Анджелис. Катя Сейменска от Защитеното жилище за лица с умствена назадничавост беше включена в тима по лека атлетика. Тя се завърна от Олимпиадата с един бронзов орден, едно четвърто и едно пето място.
Снимка: standartnews.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР