Кметът на Москва Сергей Собянин изрази съжаление заради забавянето на

...
Кметът на Москва Сергей Собянин изрази съжаление заради забавянето на
Коментари Харесай

Кметът на Москва се възмущава от нежеланието на гражданите да се ваксинират

Кметът на Москва Сергей Собянин изрази страдание поради забавянето на имунизационната акция против Covid-19 в съветската столица, чиито поданици, макар високата смъртност от болестта, отхвърлят наличните в обилие ваксини, съобщи Франс прес.

" Хората не престават да се разболяват и не престават да умират, и все пак не желаят да се имунизират ", сподели Собянин на среща с московчани предходната седмица, видеозапис от която бе публикуван през днешния ден на неговия уебсайт.

" Отчайващо е, тъй като минаха съвсем шест месеца, откогато няма повече ограничавания за имунизация ", сподели кметът.

Москва започва акцията си с имунизацията " Спутник V " през декември и я разшири доста бързо за цялото население.

Центрове за имунизация бяха отворени на всички места в града, даже в търговски центрове и паркове. Едва 1,3 милиона поданици на града обаче са се имунизирали, което съставлява 10 % от формалния брой на популацията.

Почти на всички места в Русия акцията върви постепенно, с сложени до момента 25 милиона дози, съгласно уеб страницата Gogov, който при липса на оповестени ежедневни национални данни събира данни от голям брой публични и медийни източници, с цел да пресметна напредъка на имунизацията в страната със 146 милиона поданици.

Според уеб страницата едвам 10,4 милиона руснаци са получили и двете дози от имунизацията, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР