Кметът на Москва Сергей Собянин беше преизбран след вчерашните избори,

...
Кметът на Москва Сергей Собянин беше преизбран след вчерашните избори,
Коментари Харесай

Приближен на Путин преизбран за кмет на Москва

Кметът на Москва Сергей Собянин беше избран отново след вчерашните избори, които бяха засенчени от митинги против пенсионната промяна, оповестява " Франс прес ".

Собянин, който е кмет на съветската столица от 2010 година, е получил 70,02 % от гласовете , демонстрират резултатите, оповестени от изборната комисия в Москва. Избирателната интензивност обаче е била доста ниска - 30,8 % .

 Над 150 стачкуващи задържани при митинги в Русия
Над 150 стачкуващи задържани при митинги в Русия

Демонстрациите се организират на фона на локалните избори

През 2013 година Собянин за малко избегна балотаж след положително показване на опозиционния водач Алексей Навални, печелейки 51,4 на 100 от гласовете, като най-големият критик на Путин ненадейно събра над една четвърт от бюлетините.

Този път съществени опозиционни претенденти не бяха позволени до изборите в интерес на настоящия кмет.

Преди гласуването съд в Москва постанови 30 дни затвор на Навални, единствено няколко седмици преди планувания от него митинг против доста противоречивата пенсионна промяна в деня на изборите.

Вчера в Русия се организираха и избори за губернатори и общински съветници в други градове, като предстоящо ръководещата партия " Единна Русия " завоюва огромна част от гласовете .

Изборният ден беше помрачен от публичния яд и всеобщите арести по време на националните митинги против мощно непопулярната пенсионна промяна.

Полицията арестува 1018 души , главно в Санкт Петербург и Екатеринбург, които взеха присъединяване в демонстрации в десетки съветски градове.

В Москва полицията е почнала две престъпни следствия за принуждение против представители на властта.

Плановете на държавното управление да увеличи възрастта за пенсиоране на 60 години за дамите и 65 години за мъжете докара до рядко експлоадиране на публичен яд, като рейтингът на Путин се срина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР