Кметът на Москва нареди днес хората над 65-годишна възраст и

...
Кметът на Москва нареди днес хората над 65-годишна възраст и
Коментари Харесай

Възрастните хора в Москва под карантина вкъщи или на вилата

Кметът на Москва подреди през днешния ден хората над 65-годишна възраст и болните или да не излизат на открито, или да се изнесат на вилите си, с цел да бъде лимитирано разпространяването на Ковид-19, предадоха Франс прес и ТАСС.

"От 26 март до 14 април московчаните над 65 години и хронично болните (...) се предлага да стоят под карантина по домовете си ", съобщи Сергей Собянин в официално съобщение на своя уебсайт, представено от ТАСС.

"Най-добре обаче, в случай че имате опция, идете на вилата си, още повече, че в околните дни се чака по-топло време ", предложи той.

Мярката се отнася за хората с диабет, астма, рак, бъбречни проблеми, прекаралите инфаркт или инсулт. Препоръчва им се да лимитират обществените си контакти, посочи кметът, без да спомене за възможни наказания, показва Агенция Франс Прес.

"Ако работите, апелирам ви да не ходите на работа с изключение единствено на управителните фрагменти и чиновниците, чието наличие е витално належащо за активността на предприятията ", институциите и други, добави Собянин.

За останалите се предлага да работят отдалечено, да излязат в заплатен отпуск или да бъдат настанени в болница, уточни кметът.

Властите насочат молба възрастните и болните, сложени под карантина, да не посещават "никакви публични места " и да вървят по магазини и аптеки "само при потребност ".

Като обезщетение московското кметство планува да отпусне помощи от по 4000 рубли (близо 46 евро), платими на два пъти.

Мнозина поданици на Русия, трансферирали възрастта за пенсия, са принудени да работят, защото пенсиите са прекомерно ниски. Неотдавнашна, мощно подложена на критика промяна последователно ще усили пенсионната възраст за мъжете от 60 на 65 години, а за дамите - от 55 на 60, припомня Агенция Франс Прес.

По последни публични данни с новия ковид са инфектирани 438 души в Русия, а умряли към този момент няма. Несполуките на съветските управляващи в ръководството на рецесии обаче пораждат подозрения по отношение на същинския мащаб на епидемията в страната, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР