Кметът на Монтана Златко Живков откри детски футболен турнир на

...
Кметът на Монтана Златко Живков откри детски футболен турнир на
Коментари Харесай

Започна българо-сръбски детски футболен турнир в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков откри детски футболен шампионат на тимове от школите на Монтана и сръбската община Враня. Приятелските срещи ще се проведат в границите на идващите три дни и са вероятни с помощта на общия трансграничен европроект сред двете общини.
Партньорството цели възстановяване на локалната спортна инфраструктура като база за развиване на млади гении. С плана ще бъдат основани и по-добри условия за деен и здравословен живот за младежите в граничния район. Планирани са действия за построяването на юношески мрежи, опознаване, продан на информация и хрумвания за бъдещо съдействие.
Пред довеждане докрай са две подготвителни футболни стадиони – с неестествен и с тревен терен, ограда и осветяване. Съоръженията също са част от плана и непрекъснатата им натовареност с тренировки и мачове е белег за бъдещата му резистентност, разяснява кметът Живков. Инвестициите за строителните, просветителни и спортни начинания, които ще бъдат направени в Монтана и Враня са в размер на близо 600 хиляди евро. Като близо 60 на 100 от тях са ориентирани към действия в българската община.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР