Пшеницата и слънчогледът се продават на безбожно ниски цени. Няма

...
Пшеницата и слънчогледът се продават на безбожно ниски цени. Няма
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Стабилен вариант е правителство на малцинството, ДПС ще подкрепи Борисов

Пшеницата и слънчогледът се продават на безбожно ниски цени. Няма различен избор производителят, с изключение на да продава, даже на загуба, тъй като някой би трябвало да заплаща към банките заеми, да се купуват препарати, с цел да може това, което са засели да го рекултивират. Това съобщи някогашният аграрни министър Мехмед Дикме в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той дефинира като тежко положението на зърнопроизводители, овощари, зеленчукопроизводители. И уточни, че огромна част от виновността е на българските политици, които последните 3-4 година не са планували проблемите, които ще произлязат от войната в Украйна. 

" Някой се опитваше посредством силата на властта да взема решение нещата, би трябвало да полемика по какъв начин най-добре да бъдат решени тези проблеми... Има проблеми с ПВУ, нямаме стратегия за развиване на бранша за идващия програмен интервал ", посочи Дикме.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази упованията си след изборите да има устойчиво ръководство на страната.  

" Има един единствен постоянен вид - държавно управление на малцинството. Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да излезе и направи държавно управление, ще го поддържа, ще има и трета партия, която ще ги поддържа. Има ли съглашателство сред Борисов, Радев и Делян Пеевски за последващо държавно управление - задавам го като въпрос. Отговорът ще разберем след изборите ", сподели Дикме. 

Той прикани политиците да привлекат гласоподавателите не с противодействия, а с визия и хрумвания за бъдещето.

Очакванията му са в идващия парламент да влязат 5, а не 6 партии, тогава ГЕРБЛ и ще създадат болшинство, като за придвижването планува към 40 мандата.

Бившият аграрни министър означи също, че кадърните хора бягат то политиката. 

" Можещи хора не желаят да вземат участие в ръководството. Много партии не откриха хора да си попълнят листите. Търсят се хора за листи, който е с акъла си, не желае да влиза в политиката ", добави Дикме. 

По думите му може да подпише съглашение за ръководство след изборите. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР