Кметът на Лвов Андрий Садовий информира, че тази нощ районът

...
Кметът на Лвов Андрий Садовий информира, че тази нощ районът
Коментари Харесай

Ракети падат край Лвов - цел им е завод за самолети

Кметът на Лвов Андрий Садовий осведоми, че тази нощ регионът наоколо до летище Лвов е бил ударен от съветски ракети , само че те не са поразили самото летище.

Тази заран се чуват детонации, а над града се вижда пушек. Най-вероятно ударите са били ориентирани към завода за самолети , който е наоколо до Лвов, само че BBC чака да получи още информация от кореспондентите си.

Днес може да бъдат отворени филантропични коридори от шест града в Сумска област.

Украинската организация УНИАН се базира на ръководителя на регионалната военна администрация в Сумска област Дмитрий Живицки. Той показва и че в рейсовете се качват единствено дами, деца и възрастни хора и хора с увреждания. Мъже се позволяват единствено за шофиране на коли.

Той дава и възможните направления, само че точната информация ще бъде оповестена след потвърждаването на коридорите.

" Укринформ " оповестява, че тази нощ е с пряно настъплението на два съветски полка навътре в страната . Генералния щаб на украинските въоръжени сили показва, че позициите не са се трансформирали значително през последните 24 часа. Украинците оповестяват, че са съумели да отхвърлен във въздуха 14 противникови цели, в това число и седем самолета, три дрона и три крилати ракети.

Също по този начин се напомня, че по разследваща информация в Русия се прави загадка готовност, притеглят се доброволци, наборници и кадети, както и наемници от Сирия . " В някои краткотрайно окупирани територии съветските нашественици се пробват да си основат явно позитивен имидж, като раздават храна на цивилното население. "

Във видеообръщение президентът Зеленски в петък вечерта особено се обръща към хората в градовете Мариупол, Харков и Чернигов, които към този момент от седмици са обсадени от съветските войски, с уверението че те няма да бъдат изоставени. Зеленски им дава обещание " Ще бъдете свободни. "

Селенски дава обещание облекчения за бизнесмените, като да вземем за пример доста понижаване на бюрокрацията и безлихвени заеми след края на военното състояние за възобновяване на Украйна и разрушеният, породени от съветската експанзия.

Британското министерство на защитата разгласява нов разследващ отчет , в който се прави оценка обстановката в регионите на военните интервенции в Украйна. В него се твърди, че съветската войска към момента заобикаля да се движи по кръстосан терен, няма надзор над въздушното пространство над Украйна и има проблеми с намирането на пунктове, през които да премине. Това затруднява и снабдяването на предните елементи с храна и гориво.

За да отбрани линиите си за доставки, се отклоняват сили от линиите на директен конфликт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР