Кметът на Лондон Садик Хан каза днес в интервю, че

...
Кметът на Лондон Садик Хан каза днес в интервю, че
Коментари Харесай

Кметът на Лондон: Тръмп е емблематична фигура за крайната десница

Кметът на Лондон Садик Хан сподели през днешния ден в изявление, че Доналд Тръмп е "емблематична фигура " за крайнодесните деятели по света, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

"Със сигурност би трябвало да споделяме: слушай, разбираш ли, в действителност ти осъзнаваш ли, че си емблематична фигура за крайнодясното придвижване по света? ", съобщи Хан пред "Скай нюз " във връзка политиката на президента на Съединени американски щати към мюсюлманите и имиграцията. В изказване за Асошиейтед прес лондонският кмет сподели, че няма предпочитание да влиза в "сбиване на детска площадка " с Тръмп макар острите думи, които те си размениха задочно през последните дни. Хан разясни, че вербалният му конфликт с Тръмп е поради полезностите, които обичайно са присъщи на Съединени американски щати и техните Бащи създатели. Според Хан, който е мохамеданин, Америка е построена върху религиозната независимост и равенството и от дълго време е считана за "пътеводен фар за останалия свят ". Вместо това Тръмп се държи като "емблематична фигура " за доста крайнодесни политици, включително в Унгария, Италия и Франция, повтори Садик Хан.

Преди да дойде на публично посещаване в Обединеното кралство президентът на Съединени американски щати назова кмета на Лондон "пълен несретник ". От канцеларията на Хан оповестиха, че Доналд Тръмп е "най-красноречивия образец за растящата крайнодясна опасност " по света, която излага на риск демократични демокрации, припомниха организациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР