Кметът на Лондон, лейбъристът Садик Хан, е преизбран, предаде Ройтерс.

...
Кметът на Лондон, лейбъристът Садик Хан, е преизбран, предаде Ройтерс.
Коментари Харесай

Садик Хан стана кмет на Лондон за рекорден трети път

Кметът на Лондон, лейбъристът Садик Хан, е избран отново, съобщи " Ройтерс ". (Видеото е архивно.)

Окончателните резултати от създадените преди два дни локални избори бяха оповестени през днешния ден. Те демонстрират, че кметът на английската столица, който е представител на главната опозиционна мощ в страната - Лейбъристката партия, е получил 43,8 % от гласовете, а кандидатката на ръководещите консерватори Сюзан Хол остава втора с 33 на 100.

Победата на Садик Хан, който завоюва рекорден, трети следващ четиригодишен мандат на поста, бе предстояща макар известното публично неодобрение поради вълната от набези с нож и таксуването на по-старите замърсяващи коли при влизането им в зона в центъра на града. Тя затвърждава превъзходството на лейбъристите над консерваторите преди парламентарните избори в Обединеното кралство по-късно тази година, отбелязва " Ройтерс ".



Основната опозиционна мощ завоюва в четвъртък в още няколко основни региона, нанасяйки тежък удар на премиера Риши Сунак.

Проучванията на публичното мнение предвиждат, че лейбъристите ще завоюват идващите избори за Камарата на общините и техният водач Киър Стармър ще стане министър-председател, поставяйки завършек на почналото преди 14 години ръководство на консерваторите.

53-годишният Хан, който e от пакистански генезис, стана през 2016 година първият кмет мохамеданин на Лондон. По време на предизборната акция той даде обещание да построи повече обществени жилища и да работи с възможното бъдещо държавно управление на своята партия за увеличение на потенциала на полицията, показва " Ройтерс ".



" Бяха сложни няколко месеца, бяхме изправени пред акция на непрекъснат негативизъм ", съобщи кметът на английската столица след оповестяването на резултатите. Той означи, че " през последните осем години Лондон плува против течението на държавното управление на (консерваторите), и в този момент, с една Лейбъристка партия, която още веднъж е подготвена да ръководи под управлението на Киър Стармър, е време Риши Сунак да даде на обществото избор ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР