Кметът на Габрово Таня Христова откри събитието Създаваме младежки парламент

...
Кметът на Габрово Таня Христова откри събитието Създаваме младежки парламент
Коментари Харесай

Таня Христова насърчи младежите да участват активно в живота на Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова откри събитието „ Създаваме юношески парламент в Габрово “.

Тя поздрави участниците – младежи от 14 до 29 години, и им пожела да печелят борбите си със познания и умения, и извънредно рядко да им се постанова да споделят „ това няма да стане “.

Три дни повече от 40 младежи от всички габровски гимназии и ТУ Габрово ще работят върху задачата да изградят основите за основаване на Младежки парламент в Габрово. С помощта на ментори те ще би трябвало да си изяснят по какъв начин желаят да наподобява тази конструкция в Габрово, какви ще бъдат нейните цели, по какъв начин ще се избират членовете ѝ, какви ще са пълномощията им.

„ Вие сте призвани да бъдете хората, които ще вземат значимите решения. Вие ще би трябвало да решите дали войната има място в нашия свят, вие сте тези, които ще би трябвало да гарантирате, че планетата ще продължи да бъде гостоприемна и за вашите прапраправнуци, вие ще би трябвало да отстоявате и да развивате демократичните полезности. Затова, с изключение на дързостта и младостта, във вашите ръце стоят и доста отговорности. Трябва малко по малко да вървите по пътя с нас – малко по-големите. Не с цел да ви учим, не с цел да ви назидаваме, а с цел да откриваме решенията дружно. Няма нищо по-хубаво от това да заведеш един младеж там, където той желае да отиде. Но да го заведеш не носейки го, а единствено от време на време помагайки му да не излиза от пътя, който е най-сигурен. Затова аз съм уверена, че днешните ваши полемики, днешните ваши разногласия и гледище за бързи промени и решения, ще бъдат извънредно значими да разберем какъв брой мощен ще бъде габровският юношески парламент. Вие сте пионерите. Досега такава самодейност в Габрово не се е случвала. Вие ще останете с имената си вечно в историята на демократичното развиване на Габрово. И се надявам, че с тези, които ще ви оказват помощ, предизвикат и сдобряват, ще построите най-важните опорни точки, които ще дадат опция на младежкия парламент да взе участие интензивно в живота на Габрово. “, сподели пред младежите още кметът на Габрово.

Събитието е част от самодейностите на Младежки център – Габрово, който е основан по план – „Възможност за изява на младежите – основаване на юношески център в Габрово“, финансиран с поддръжката на ФМ на ЕИП 2014 – 2021. Програма „Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи“

Резултатите от събитието ще бъдат показани в сряда, в 11.30 часа в хотел „ Мак “, пред представители на Община Габрово и Общински съвет – Габрово, РУО, шефове на учебни заведения и педагогичен съветници, неправителствени организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР