Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна в кабинета си

...
Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна в кабинета си
Коментари Харесай

Кметът на Бургас се срещна със Светoвната УШУ федерация

Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна в кабинета си през днешния ден с Антъни Го - вицепрезидент на Световната УШУ федерация, Джан Дзипинг - основен секретар на Световната УШУ федерация, Стефан Колев - президент на Българската УШУ федерация, Петър Драгоев - вицепрезидент на Българската УШУ федерация и Марта Бър - медиен шеф на Световната УШУ федерация. В срещата взе участие и шеф отдел " Спорт " към Община Бургас Веселина Деведжиева.
500 състезатели от 35 страни на 5 континента вземат участие в елитното международно състезание, което се организира в зала " Младост " от 27-ми до 3-ти октомври.
Участниците в срещата разискаха опцията в Бургас да се организира фестивал по Тай Чи, като с изключение на състезатели в него да се включат и жители, които да се срещнат с този извънредно известен в света спорт. " Идеята е да обвържем спорта с културата и туризма, а Бургас е извънредно подобаващ за подобен вид събитие ", сподели Антъни Го. Според него организацията на подобен фестивал може да притегли над 5 000 участника от целия свят, а посредством форума да се разпространява този спорт измежду необятната общност.
Кметът на Бургас изрази поддръжка за концепцията и съобщи, че още през идната година участниците могат да се възползват от опциите на новата спортна зала " Арена ", както и да се провеждат семинари, демонстрации и събития навън.
В идващите 4 дни бургазлии ще могат да следят най-хубавите състезатели по Тай дзи цюан или Тай Чи. Церемониите за награждаване са всеки ден от 12.00 и от 19.00 часа. Бургас е хазаин за повторно на международното състезание по УШУ в границите на две години.
В Световната УШУ федерация членуват 152 организации от целия свят, а българската федерация е една от най-активните измежду тях и ни оказва помощ нашия спорт да стане олимпийска дисциплинираност. Милиони фенове ще следят надпреварата в Бургас посредством формален YouTube канал.
УШУ е разгласен от Световната здравна организация за спорт на 21 век, поради Тай Чи. Това е комбиниране от оздравителна гимнастика и бойно изкуство. Практикува се от хора на всякаква възраст и обществено състояние като в това време е доста потребно за кондиция и на тялото, и на мозъка.
Тай Чи е най-практикуваният жанр в УШУ, или както е по-популярно у нас Кунг Фу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР