Кметът на Баня Лука Игор Радойчич обяви, че в града

...
Кметът на Баня Лука Игор Радойчич обяви, че в града
Коментари Харесай

Отмениха тържествата за Нова година в Баня Лука

Кметът на Баня Лука Игор Радойчич разгласи, че в града няма да се проведат плануваните новогодишни концерти и тържества, с цел да се избегнат възможни вълнения и да няма повтаряне на вчерашните конфликти, заяви МИА.

 © Българска телеграфна агенция
На изключителна конференция, свикана след вчерашните митинги на групата " Справедливост за Давид ", Радойчич съобщи, че Баня Лука за пръв път от войната ще остане " няма ".

" Тази тишина би трябвало да схванат тези, които би трябвало да решат случая " Драгичевич ", съобщи кметът, акцентирайки, че е извънредно време прокуратурата и полицията да изяснят случая.

Хиляди хора излязоха на митинг през вчерашния ден с апел за оставката на босненския сръбски министър на вътрешните работи Драган Лукач, обвинявайки него и чиновници на полицията, че потулват истината за гибелта на 21-годишния студент Давид Драгичевич.

Заради митингите тази заран бяха анулирани детско празненство във връзка посрещането на Нова година с обяснението, че при сегашните условия сигурността на децата не може да бъде излагана на риск.

Кметът удостовери, че по съображения за сигурност няма да се състои вечерният концерт.
 Протести в Босна настояха за оставката на Драган Лукач Протести в Босна настояха за оставката на Драган Лукач
Босненската сръбска полиция разпръсна протестиращи в Баня Лука нощес. Хиляди хора настояха за оставката на босненския сръбски министър на вътрешните р...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР