Кметът на Анкара Мелих Гьокчек, който заема този пост от

...
Кметът на Анкара Мелих Гьокчек, който заема този пост от
Коментари Харесай

Ердоган взе главата на кмета на Анкара

Кметът на Анкара Мелих Гьокчек, който заема този пост от 1994 година, подаде оставка поради напън от страна на президента Реджеп Ердоган, който се пробва да ускори властта си и да обнови редиците на своята партия за изборите през 2019 година

68-годишният Гьокчек е с най-дълъг мандат като кмет в Турция. Той е един от тримата кметове на огромни турски градове, които устояха на апелите на Ердоган да подадат оставка, заяви Нова тв. Той обаче разгласи в Twitter, че ще подаде оставка в събота, откакто се срещна с Реджеп Ердоган в президентския замък.

Миналата седмица Ердоган ясно даде да се разбере, че кметът на Анкара би трябвало да се подчини на неговото гледище и да се отдръпна от поста. Освен това той акцентира, че това би трябвало да стане доста скоро и предизвести, че ще предприеме ограничения против кметове, които отхвърлят да му се подчиняват.

Кметът на Бурса Реджеп Алтепе подаде оставка в понеделник, а кметът на Балъкесир Едип Угур направи обществено изказване, че е допустимо да напусне поста си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР