Кметът Иван Кадев беше домакин на работна среща на представители

...
Кметът Иван Кадев беше домакин на работна среща на представители
Коментари Харесай

Кметът на Банско беше домакин на работна среща на представители на бизнеса с министъра на туризма

Кметът Иван Кадев беше хазаин на работна среща на представители на туристическия бизнес в Банско с министъра на туризма Христо Проданов и регионалния шеф Валери Сарандев.

Христо Проданов благодари на участниците в срещата за отношението към туристите и за работата им по одобряването на България като целогодишна туристическа дестинация с първокачествен артикул.

Министърът изрази поддръжка за продължение развиването на Ски зона – Банско и поздрави общината за напъните, които поставя за привличане на туристи през всички сезони.

Кметът Кадев показа, че макар компликациите и рестриктивните мерки, Банско регистрира добър зимен сезон със забележителен растеж на броя на туристите и на нощувките спрямо предходния. Банско е посетено от 56 430 български туристи, които са осъществили 156 102 нощувки. Гостите от чужбина са били 88 601 с 425 385 нощувки.

От туристическия отрасъл бяха сложени редица въпроси, за чието решение е нужна държавна интервенция – създаване на газопровода от Симитли до Банско, допустимостта на бранш „ Туризъм “ в програмата за енергийна успеваемост, разширение опциите за присъединяване в европроекти. Местният бизнес предложи да бъде разисквана опцията ваучерите за храна да се употребяват и за хотелско настаняване. Представителите на промишлеността споделиха, че са нужни също ваучери за цифров маркетинг и за здравен туризъм.

Беше насочен апел България да не взема страна в конфликтни обстановки, тъй като това мощно рефлектира върху туристическия бизнес. По отношение туристите от балканските страни, бе поискано разширение на меморандума за съдействие с РСМакедония с присъединението на Албания към него.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР