Ключово е обезпечаването на сигурността на клауд приложениятаСтойността на възстановяването

...
Ключово е обезпечаването на сигурността на клауд приложениятаСтойността на възстановяването
Коментари Харесай

Бизнесът губи все повече от течове на данни

Ключово е обезпечаването на сигурността на клауд приложенията

Стойността на възобновяване при сривове в ИТ системите нараства бързо
(снимка: CC0 Public Domain)

Инцидентите с приключване на данни костват на фирмите приблизително над 1 милион $, демонстрира изследване на американския ИТ колос Dell Technologies измежду организации от 15 страни.

Според специалистите, една организация в този момент разполага приблизително с 13,53 петабайта данни, което е с 831% повече, спрямо 2016 година, и с 40% повече в сравнение с през 2019 година В същото време 81% от интервюираните ИТ експерти признават обилни проблеми със отбраната на данните.

85% от респондентите считат, че е извънредно значимо облачно-базираните приложения да бъдат обезпечени от доставчиците на решения със отбрана на данните. Въпреки това, съвсем три четвърти (71%) от интервюираните считат, че актуалните технологии основават по-сложна отбрана на данните.
още по тематиката
Стойността на възобновяване при сривове в ИТ системите също нараства бързо. Средната вреда от престой се усилва с 54% в интервала 2018-2019 година, или от $526 845 през 2018 година до $810 018 през 2019 година, сочат данните, оповестени от TechRepublic.

Прогнозната стойност на течовете за данни също се е нараснала за обсъждания интервал – от $995 613 до $1 млн. Тази цена е доста по-висока за организации, които употребяват повече от един снабдител за отбрана на данните – престоят при тях е приблизително два пъти по-скъп, е течовете – пет пъти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР