Клубовете от английската Висша лига са похарчили 260.6 милиона паунда

...
Клубовете от английската Висша лига са похарчили 260.6 милиона паунда
Коментари Харесай

Английските клубове са дали 260 млн. паунда на футболни агенти за една година

Клубовете от британската Висша лига са похарчили 260.6 милиона паунда за комисионни на футболни сътрудници сред 1 февруари 2018 година и 31 януари 2019 година Това е нов връх, като доста надвишава миналогодишния - 211 милиона.

" Ливърпул " е похарчил най-вече за комисионни на сътрудници - 43.8 милиона паунда. " Челси " заема второ място с 26.8 милиона паунда, следван от " Манчестър сити " с 24.1 милиона и " Манчестър юнайтед " с 20.8 милиона.

" Евертън " добавя челната петица по изхарчени пари за сътрудници с 19 милиона паунда. " Арсенал " и " Тотнъм " са осми и девет в подреждането, като са дали за комисионни надлежно 11.18 и 11.14 милиона паунда.

" Тотнъм " не притегли нито един футболист в последните два трансферни прозореца. " Шпорите " обаче попадат в листата, оповестен от Английската футболна асоциация (ФА), защото той включва изплатените суми в обсъждания интервал, а не контрактуваните.

Това изяснява и за какво " Ливърпул " е дал доста повече пари на сътрудници, в сравнение с в миналата година (26.8 милиона), макар че привличането на Алисон, Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири струваше единствено 18 милиона повече от покупко-продажбите за Върджил ван Дайк, Мохамед Салах, Анди Робъртсън и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Най-малко пари на сътрудници през последната година е дал новакът " Кардиф " - 2.8 милиона паунда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР