Клуб по борба Симеон Щерев-Левски организира първия по рода си

...
Клуб по борба Симеон Щерев-Левски организира първия по рода си
Коментари Харесай

Тренировъчен лагер за млади борци ще се проведе в София в края на май

Клуб по битка Симеон Щерев-Левски провежда първия по рода си лагер за млади и надарени борци „ Тренирай с първенците “. Кампът ще се организира от 26 до 28 май в залата по битка в Националнен състезателен комплекс „ Дианабад “ в София. Инициативата се оглавява от бронзовия олимпийски медалист от Пекин 2008 и международен първенец Радослав Великов.

В трите дни от лагера записаните ще вземат участие в четири подготвителни сесии, които ще бъдат водени от наставниците в клуб Симеон Щерев-Левски. На 28 май заниманието ще бъде с присъединяване на състезатели от сегашния народен тим на България, които се показаха на извънредно равнище по време на Европейското състезание в Загреб, Хърватия.

Освен това гениите ще проведат дълга сказка с двукратния олимпийски първенец и троент международен отличник в класическия жанр Петър Киров, както и с доцент Рашо Макавеев, който е началник на катедра „ Борба и джудо “ в Национална спортна академия „ Васил Левски “.

Откриването на събитието ще бъде на 26 май от 16:00 часа. Специални посетители ще бъдат президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов, олимпийските първенци Петър Киров, Георги Мърков, Валентин Райчев, Армен Назарян, бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев, международните и европейски първенци Серафим Бързаков, Николай Гергов, Иво Ангелов и Михаил Ганев, Рахмат Сукра, както и дългогодишният интернационален арбитър по битка Янчо Костадинов, оповестяват уредниците.

В лагера за гении ще могат да се включат състезатели по битка до 13-годишна възраст. До момента са записани близо 100 млади спортисти от цяла България.

Желанието на Радослав Великов е посредством сходни лагери да се увеличи качеството на борците още в ранна възраст, а срещите с българските първенци да послужат за ентусиазъм и мотивация.

Кампът се провежда с поддръжката на Български състезателен тотализатор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР