Клошарят Любомир Данчев, обвиняем за огромния пожар в Тютюневите складове

...
Клошарят Любомир Данчев, обвиняем за огромния пожар в Тютюневите складове
Коментари Харесай

Окончателно: Клошарят Любо влиза в затвора за палежа на Тютюневите складове в Пловдив

Клошарят Любомир Данчев, обвинен за големия пожар в Тютюневите хранилища в Пловдив през предишното лято, влиза в пандиза за 4 години. Окръжният съд в града под тепетата удостовери присъдата на Районния съд, заяви Дарик.

На последното обжалване от страна на Данчев против наложената му на първа правосъдна инстанция ефикасна присъда, той изиска да бъде изцяло оневинен. Тогава прокурорът по делото Костадин Паскалев заяви, че резултатите от второто досъдебно произвеждане против незнаен към този момент общински чиновник по случая за занемареност и допускане в складовете да живеят бездомници, ще станат ясни на по-късен стадий от време.

Изгорелите тютюневи хранилища се намират в центъра на Пловдив. Според обвиняването, Данчев изхвърлил незагасена цигара в панер с боклуци в стаята на 4-я етаж в един от скадовете, който обитавал. Впоследствие огънят стопил кошчето, след което се запалили и намиращите се наоколо килими, пътеки, мокет, дюшеци.

След това пламъците обхванали цялото подпокривно пространство на постройката, а заради близостта й със прилежащия склад, който се намирал на разстояние 2, 3 м, пожарът обхванал и него и със скорост 5 метра в минута се популяризирал в южна посока към другата сграда.

Междувременно огнената буря траяла да се популяризира във отвесна посока, като се усилила след рухването на изгорелите покриви на постройките. От мощното нагряване и хвърчащите искри се запалила третата постройка. Вследствие на хвърчащите искри, по-късно се запалил и четвъртият склад, а от лъчистото лъчение били нанесени провали върху фасадата и на петата постройка.

Щетите бяха изчислени на близо 12 млн. лева

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР