Климатичните условия у нас всяка изминала година все повече заприличват

...
Климатичните условия у нас всяка изминала година все повече заприличват
Коментари Харесай

7 заблуди за това как да оцелеете в горещо време

Климатичните условия у нас всяка минала година от ден на ден замязват на южноафриканските страни и би трябвало да издържите на сложния тест, наименуван „ лятна горещина “. Първо, би трябвало да разберете кои препоръки за оцеляване в жегата са в действителност ефикасни и кои даже могат да бъдат рискови за вашето здраве. Ето някои от тях:

1.       Охладените питиета са несъмнено избавление в горещия ден

Някои хора считат, че безалкохолното от хладилника е най-хубавото средство за изстудяване. Захарните или алкохолните питиета ви карат още повече да ожаднеявате. Разходвайки сила за преправяне на калории, тялото се загрява още повече.

Можете да пиете хладка вода, само че по-ефективен ще бъде прясно свареният чай, чиито минерални добавки ще защищават от дехидратация.

Също по този начин е значимо да изберете облекла, които ще разрешат на тялото да диша.

2.       Вентилаторът охлажда стаята

Вентилаторът изсушава потта по кожата и основава подправено чувство за хладина. Вятърният вентилатор смесва парещ и леден въздух, вследствие на което въздухът в помещението става по-топъл. Ако температурата в помещението е по-висока от 37 градуса, вентилаторът единствено ще навреди, защото ще разпръсне горещия въздух, който изсушава кожата. В такава обстановка можете да употребявате други способи за изстудяване.

3.       Горещината е рискова единствено за възрастните хора.

Това в действителност е по този начин. Възрастните хора имат нарушен топлообмена и не усещат незабавно, че са прегряли. Те нямат толкоз мощно сърце, както в младини, с цел да изпомпват гъста кръв на повърхността на тялото за изстудяване и не са толкоз жадни.

Но хората със сърдечно-съдови болести, диабетици и кърмачета са изправени пред същите провокации. Такива хора би трябвало да бъдат извънредно деликатни, поради обстоятелството, че не всички домове са проектирани да се оправят с топлината.

4.       Отвореният прозорец ще облекчи парещата топлота

Само през нощта и рано сутринта въздухът на открито е по-хладен, в сравнение с в жилището. По това време на деня отворените прозорци ще оказват помощ за ободряване на стаите. Но след 10 часа би трябвало да пандизите и покриете всички прозорци, с цел да запазите чувството за прохлада.

5.       Климатикът способства за температурните разлики и предизвиква непрекъснати настинки

Тези, които употребяват климатици, в действителност се разболяват по-често, само че не заради спада на температурата. Причината са микробите, които се утаяват върху филтрите и сухият въздух способства за тяхното размножаване. За да се реши казусът, е належащо постоянно да се прави профилактика на климатика и да се овлажнява въздухът.

6.       Прохладният душ е избавление, когато не можете да дишате от горещина

Приятна процедура, само че малко смисъл в нея. Кожата на човек се охлажда посредством изпотяване и студеният душ стопира този развой. Тялото ще продължи да се нагрява, тъй като въздухът не е станал по-хладен.

7.       Сладоледът е най-хубавото охлаждащо средство

Прекрасен деликатес, от който е мъчно да се откаже, само че при рискови жеги работи като газирана вода. Сладоледът кара тялото да създава повече сила, а оттова и топлота, с цел да работи с калории.

Алтернатива могат да бъдат питиета или сладкиши, направени от естествени плодове, които са богати на влага и потребни микроелементи.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР